• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Voorspoedige bouw bij huisartsenpost Martini Ziekenhuis

2 maanden geleden. 

In januari is Bouwborg (sinds 2016 onderdeel van Friso Bouwgroep) van start gegaan met de nieuwbouw van de huisartsenpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Deze nieuwe post wordt voorzien van een spoedingang voor zowel patiënten voor de doktersdienst als de patiënten voor de Spoedeisende Hulp.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Projectleider Jan Willem Beugel van Bouwborg  doet voornamelijk de werkvoorbereiding en is vanaf de eerste calculatie betrokken geweest bij dit project. “De moeilijkheid van dit project zit hem vooral in de korte bouwtijd, op 13 februari is het project gestart en naar verwachting wordt het medio september opgeleverd. Ook de hoge veiligheidseisen die bij het project komen kijken en het installatiewerk van medische installaties zoals zuurstofleidingen voor in de kamers en op de kantoren nemen veel tijd in beslag.” Vanzelfsprekend heeft Bouwborg de veiligheid op de bouwplaats hoog in het vaandel staan. Onder het credo ‘Voorkomen is beter dan genezen’ doen wij ons uiterste best om zoveel mogelijk problemen te voorkomen. Door het uitvoeren van strenge controles en door zo veel mogelijk in het voortraject te realiseren om samen tot een veilig uitvoeringssysteem te komen, blijft de veiligheid gewaarborgd. 


Artist impressie toekomstige entree huisartsenpost

Een gevel en kunstwerk in één

“De gevel wordt voorzien van een kunstwerk," dat maakt het project volgens Jan Willem extra bijzonder. Met tegels met kleine delen van een afbeelding wordt de gevel bekleed. Als het straks klaar is, zie je een afbeelding van aderen die over een hand lopen. Het leuke hieraan is dat je met een team iets unieks maakt," aldus Jan Willem.