• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Spraakmakende luchtfoto Europaplein Leeuwarden

2 maanden geleden. 

De werkzaamheden aan het Europaplein zijn in volle gang! Vanaf de grond is niet altijd te zien wat er allemaal op zo’n project gebeurd, daarom maakte de Leeuwarder Courant onlangs een prachtige foto vanuit de lucht. De foto van het kruispunt werd 2 juni jl. gepubliceerd. Heeft u deze krant gemist? Bekijk dan hieronder het complete artikel.

Werkzaamheden Friso Civiel

Om de bereikbaarheid en de economische positie van Leeuwarden te verbeteren wordt het drukke kruispunt gereconstrueerd met 3 fietstunnels. Friso Civiel is in onder aanneming van KWS Infra verantwoordelijk voor de uitvoering van de fietstunnels en alle werkzaamheden die daar bij komen kijken. Op dit moment zijn alle vloeren gereed en wordt binnenkort het beton gestort. Daarnaast wordt er gewerkt aan de afwerking van de wanden. De welkbekende fontein die altijd op het Europaplein stond, wordt aan het einde van het project weer terug geplaatst.

Naar verwachting is het kruispunt 25 september weer toegankelijk voor auto’s en aan het einde van dit jaar zullen ook de fietstunnels geopend worden.