• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouwdocenten en bouwers in gesprek tijdens professionaliseringsprogramma

2 maanden geleden. 

Friso Bouwgroep en Bouwen aan de Bouw zijn van mening dat docenten en leermeesters veel van elkaar kunnen leren! Onder dat motto ging dinsdag 13 juni op de ROC Friese Poort in Sneek het professionaliseringsprogramma voor bouwdocenten en leermeesters van start. Tijdens deze eerste bijeenkomst werd het professionaliseringprogramma toegelicht en gaf Tjalling van der Berg een interessante lezing over eco-coaching. Daarnaast werden docenten en leermeester letterlijk één-op-één aan elkaar gekoppeld, waarna ze twee dagen met elkaar ‘meelopen’.


V.l.n.r. Herman Eldering (Bouwen aan de Bouw) en Tjalling van der Berg (Eco-coach)

Nieuwe kennis opdoen

"Alle bouwdocenten van Friese VMBO BWI en MBO Bouw gaan in totaal twee dagen meelopen op interessante, innovatieve en leerzame bouwprojecten bij Friso Bouwgroep, licht Herman Eldering van Bouwen aan de Bouw toe. "Ze krijgen hier inzichten in de nieuwste bouwtechnieken met als doel: nieuwe kennis opdoen, zodat ze als vakdocent weer bijgeschoold zijn en deze nieuwe vakkennis kan worden overgedragen aan de leerling/student. Deze professionaliseringsdagen worden ook bijgetekend in het leraren register en zij krijgen een certificaat voor bijscholing."


Bouwdocenten in gesprek met leermeesters Friso Bouwgroep

Kruisbestuiving

"Daarnaast gaan de docenten met de leermeesters aan de slag om met hen pedagogisch didactische methodieken door te nemen die de leermeesters kunnen helpen om de leerlingen/studenten op de werkplek optimaal te begeleiden", vult Johan Keuning van Friso Bouwgroep aan. Het achterliggende doel van de professionaliseringdagen is om docenten aan leermeesters te koppelen voor een langere periode, zodat er kruisbestuiving op gang komt. Bepalen kunnen we dat niet, maar wel sturen door goed te faciliteren", sluit Herman Eldering af.


Collega Harry Kingma en Harm Jan Tolsma kwamen aan het woord in de reportage van Omrop Fryslân. Beluister hier het geluidsfragment.