• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Nieuwbouw Danone Nutricia ELN bereikt vandaag hoogste punt!

2 maanden geleden. 

Het nieuwe onderkomen voor de productie van babyvoeding, Danone Nutricia Early Life Nutrition bereikt vandaag haar hoogste punt. Aannemingsmaatschappij Friso werkt samen met Hurks bouw uit ‘s-Hertogenbosch aan dit kolossale project van ruim 49.000 m2 bvo.

Met behulp van twee grote vlaggen, in de top van het hoogste bouwwerk, is vandaag kenbaar gemaakt dat het hoogste punt bereikt is. Ook worden de medewerkers beloond met een zak patat als beloning voor het harde werken van de afgelopen tijd.Kolossaal project

Het project op bedrijventerrein Laarakker in Haps is Danone’s grootste investering in zijn Europese productiecapaciteit. Eind 2017 zal de nieuwe fabriek in Gemeente Cuijk operationeel zijn en zal hij voor meer dan tachtig landen babyvoeding, onder andere Nutrilon en Aptamil produceren.

De nieuwbouw bestaat onder andere uit de realisatie van een droogtoren van 45 meter hoogte en een mengtoren van 26 meter. Daarnaast wordt er een laboratorium van 800 m2 gebouwd. De constructieve werkzaamheden zullen in het derde kwartaal van 2017 gereed zijn. Aansluitend worden de afbouwwerkzaamheden eind 2017 afgerond. De nieuwe fabriek gaat voor meer dan tachtig landen standaard babyvoeding en gespecialiseerde voeding voor baby’s en jonge kinderen produceren. Naar verwachting wordt het gehele project begin 2018 opgeleverd, waarna de huidige locatie in het centrum van Cuijk de deuren zal sluiten.


Artist impressie nieuwe onderkomen Danone Nutricia Early Life Nutrition