• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Online vergadering

Deelnemen aan een online vergadering

 
U bent gevraagd deel te nemen aan een online vergadering via Skype. Volg de onderstaande stappen om deel te nemen aan de online vergadering.
 
1. U ontvangt een link van een medewerker van Friso, bijvoorbeeld per mail. Wanneer u op deze link klikt opent uw browser. Lukt dit niet, kopieer de link vanuit uw e-mail naar een lokale browser (Firefox, Chrome, Internet Explorer). Nadat uw browser is geopend worden er twee opties getoond (zie voorbeeld):
  • Skype downloaden
  • Nu starten
Het kan zijn dat er ook een optie wordt gegeven om de webversie op te starten. Wij raden dit af. Het kan zijn dat de microfoon en/of de webcam dan niet werken.
 
De webpagina wanneer er op de link uit de e-mail geklikt wordt
 
3. Selecteer de optie “Skype downloaden” als dit nog niet op uw computer staat. 
Kies “Nu starten” als u Skype wel al op uw computer heeft staan. 
  • In het geval dat u Skype nog moet downloaden, volg de instructies op uw computer. Maak een account aan als u nog geen account heeft. Nadat Skype is geïnstalleerd kunt u inloggen met uw gegevens.
  • Opent Skype, dan kan het zijn dat u eventueel nog moet inloggen met uw login gegevens. Na het inloggen opent gelijk de chat waar u voor bent uitgenodigd. 
Tip: Test altijd uw microfoon vooraf. Dit kan in Skype zelf. 
 
Als u Skype geopend heeft ziet u links bovenin drie bolletjes. Klik op de bolletjes en ga vervolgens naar instellingen. Er opent dan een pop-up scherm waar u de instellingen kunt aanpassen.
 
 
 
U kunt naar ‘Audio en video’ gaan om de instellingen van uw microfoon aan te passen.
 
 
 
 
U kunt hier u uw microfoon en audio testen. Ook kunt u hier kijken of uw webcam werkt en/of deze goed staat afgesteld.  Als u een webcam heeft dan ziet uzelf hier ook gelijk verschijnen. U kunt tijdens een online vergadering altijd zelf kiezen of u zelf in beeld komt of dat u uw webcam uitschakelt.
 

Scherm delen

Tijdens een online vergadering via Skype kunt u er ook voor kiezen om uw scherm te delen. Dit kan handig zijn als u iets wilt laten zien op uw computer of als u iets gaat presenteren. Volg de volgende stappen als u uw scherm wilt delen:
 
1. Klik tijdens de online vergadering in het Skype venster op de + knop en selecteer ‘Scherm delen…’. 
2. Er opent een scherm. Hier kunt u ‘Uw hele scherm delen’ selecteren indien u dit wilt. Als u op ‘Start’ klikt wordt uw scherm gedeeld. 
 
 


Zelf vergadering opstarten

Wilt u zelf een vergadering opstarten?
 
1. Open Skype en klik linksboven op ‘Vergadering’. Er opent dan een nieuw vergader scherm. Links op het scherm wordt een link gegenereerd. 
2. Door op de link te klikken wordt de link naar het klembord gekopieerd.
3. U kunt de link vervolgens delen met de personen die u bij de vergadering aanwezig wilt hebben, bijvoorbeeld per mail.
 
Let op: de link doet het alleen als u zelf aanwezig bent in de 'virtuele vergaderruimte'. Sluit het scherm dus niet af, maar wacht tot de door u uitgenodigde mensen aanwezig zijn in uw virtuele vergaderruimte.
 
 
 
 
Wij wensen u veel succes bij uw online afspraak!