• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Uitvoerder steigerbouw en bouwplaatsinrichting (Sneek)

28 dagen geleden
De materieeldienst van Friso Bouwgroep zoekt een kundige en doortastende collega die affiniteit heeft met steigerbouw, bouwplaatsinrichting en bekistingen.
 
Lees meer

Leerlingen Pieter Jelles bezoeken Energie Kenniscentrum Leeuwarden

1 maand geleden

Friso Bouwgroep en Bouwen aan de Bouw zijn van mening dat docenten en leermeesters uit de bouw veel meer van elkaar kunnen leren! Onder dat motto is het professionaliseringsprogramma voor bouwdocenten en leermeesters opgezet. Inmiddels werpt het programma haar vruchten af. 10 leerlingen van Pieter Jelles De Dijk uit Leeuwarden brachten afgelopen week een bezoek aan de nieuwbouw van het Kenniscentrum op de toekomstige Energy Campus van Leeuwarden. 

Lees meer

Voormalige treinremise Stiens vormt plan voor 58 woningen

1 maand geleden

Samen met Proplan Ontwikkeling B.V. uit Heerenveen heeft Frisoplan een plan ontwikkeld voor 58 woningen op de  locatie van de voormalige treinremise aan de Lutskedyk in Stiens. De historische functie van treinremise komt duidelijk terug in het ontwerp van de woningen. 

Lees meer

Bouw Energiecampus Leeuwarden de hoogte in! [VIDEO]

1 maand geleden

Op de voormalige stortplaats de Schenkenschans in Leeuwarden is Friso Bouwgroep bezig met de bouw van het Energie Kenniscentrum.  Friso heeft opdracht gekregen om het unieke en deels circulaire project, naar een ontwerp van AchterboschZantman, te realiseren. Het kenniscentrum gaat o.a. als hoofdkantoor fungeren opdrachtgever Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat. Naar verwachting wordt het gebouw in september 2019 opgeleverd. Onlangs bereikte het project het hoogste punt. >> Bekijk filmpje

Lees meer

Top 3 zorgprojecten 2018-2019

1 maand geleden

In het kader van de week van Zorg & Welzijn selecteerden wij 3 spraakmakende Zorg- en welzijn projecten, welke wij afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Zit uw favoriete project er tussen? 

Lees meer

Van weeshuis tot monumentale villa

1 maand geleden

Aan de verlengde Hereweg in Groningen staat een oude villa uit 1916. Jurriens Noord werkte hier afgelopen tijd aan een forse uitbreiding. Op het dak van de achterbouw maakte Jurriens een nieuwe opbouw van houtskeletbouw welke qua volledig aansluit bij de monumentale villa.

Lees meer

Bouwbezoek leerlingen CSG Bogerman

1 maand geleden

Afgelopen donderdag zijn negen jongens uit de vierde klas van Bogerman vmbo-TL op bezoek geweest bij Friso Bouwgroep.

Lees meer

Jurriƫns Noord bouwt aan Stadhouderlijk Hof Leeuwarden

1 maand geleden

In opdracht van Fletcher Hotels bouwt Jurriëns Noord aan een uitbreiding van het Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Fletcher Hotels heeft hiervoor twee rijksmonumentale panden aangekocht aan het Raadhuisplein in het centrum van Leeuwarden. De voormalige school, gemeentekantoor en naastgelegen woonhuis worden gerestaureerd tot 51 nieuwe hotelkamers. Lees meer >>

Lees meer

Innovatieve isolatie bij verduurzaming woning Lochem

1 maand geleden

Bij de grootschalige verbouw van een herenhuis in Lochem heeft Friso Oost BV een innovatieve manier van isoleren toegepast. Het plafond is gestuct met Aero-Therm. Deze isolatielaag is slechts 1 millimeter dik en isoleert net zo goed als een pakket steenwol van 70 tot 100 mm. 

Lees meer

Nieuwe expertisecentrum Heerenveen klaar voor gebruik

1 maand geleden

Het expertisecentrum van Tjongerschans en Meriant is afgelopen maandag opgeleverd. In dit expertisecentrum gaan Tjongerschans, Meriant en Ouderenpsychiatrie Friesland nauw samenwerken. Lees meer >>>

Lees meer