• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Isolerende achterzetbeglazing voor het Provinciehuis Groningen

1 maand geleden

In opdracht van de Provincie Groningen realiseert Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) isolerende achterzet beglazing voor het provinciehuis van Groningen.

Lees meer

Binnenkijken bij de Oldengearde in Dwingeloo

1 maand geleden

Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat van het prachtige restauratieproject in Dwingeloo? In het Friso Nijs kregen we al een mooie sneakpreview. Virtueel binnenkijken is nu ook mogelijk met dank aan Stichting Het Drentse Landschap. Zij maakten een virtuele rondleiding.

Lees meer

Jurriens Noord pakt monumentale woning aardbevingsgebied aan

1 maand geleden

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen werkt Jurriëns Noord momenteel aan de bouwkundige versterking van een monumentaal woonhuis in het aardbevingsgebied in Groningen. Het voormalige bankgebouw uit 1924 wordt aan de voorkant versterkt, het achterhuis wordt vervangen door nieuwbouw. In maart 2021 verwacht Jurriens Noord de woning op te leveren zodat de bewoners weer een veilig woonplek hebben. 

Lees meer

Jurriëns Noord gestart met onderhoud- en herstelwerkzaamheden aan De Korenbeurs in Groningen

1 maand geleden

In opdracht van Bun Vastgoed BV realiseert Jurriëns Noord in bouwteam diverse restauratiewerkzaamheden aan de Korenbeurs in Groningen. Het gebouw behoort tot de top 100 gebouwen van de Rijksdienst voor Monumentenzorg  van Nederland.

Lees meer

Restauratieklus imposant kerkgebouw Hoogeveen

1 maand geleden

In opdracht van CVK PKN Hoogeveen werkt Jurriëns Noord momenteel aan de restauratie van de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen. De kerk, met kenmerkende voorgevel, is in 1904 in gebruik genomen. Nu meer dan 100 jaar later krijgt de kerk een flinke onderhoudsbeurt.

Lees meer

Werken bij Friso Bouwgroep? Grijp nu je kans!

2 maanden geleden

Droom jij ook over bouwen? Geloof jij ook niet in meer maar in beter? Sta jij met beide voeten in de klei, dan zoeken wij jou! Friso Bouwgroep is opzoek naar échte bouwers en vakmensen. Van projectleider tot timmerman en van BIM-coördinator tot metselaar. Zit jouw droombaan er tussen? Solliciteer dan rechtstreeks op onze werken-bij-website www.echtebouwers.nl 

Lees meer

Ziel van Havezate Oldengaerde blijft bewaard

2 maanden geleden

Bij de geschiedenis van Drenthe denken veel mensen direct aan de Hunebedden. Maar er is veel meer cultureel erfgoed te vinden. Stichting Het Drentse Landschap zet zich in om dit culturele en natuurlijke erfgoed te behouden. Zo ook landgoed Oldengaerde in Dwingeloo. Jurriëns Noord restaureerde de Havezate, die binnenkort gebruikt gaat worden als trouw- en vergaderlocatie.

Lees meer

Uitbreidingswerkzaamheden onderstation Wolvega afgrond

2 maanden geleden

In opdracht van Liander heeft Friso Civiel het onderstation in Wolvega uitgebreid. De uitbreiding betrof de bouw van een 10 kV-gebouw en twee nieuwe transformatorcellen. De werkzaamheden zijn afgelopen maand afgerond.

Lees meer

Jurriëns Noord wederom geslaagd voor ERB-certificaat

2 maanden geleden

Jurriëns Noord is wederom met vlag en wimpel geslaagd! En wel voor de hercertificering van het Certificaat BRL 3000 Erkend Restauratie Bouwbedrijf. Jurriëns Noord behaalde opnieuw haar erkenning voor Restauratie Bouwbedrijf. Een paar jaar geleden behaalde Jurriëns Noord tevens het door de Stichting Certificering Restauratie uitgegeven SCR-certificaat voor vakmanschap in de restauratiesector. Jurriëns Noord is daarmee opgenomen in het landelijk Register Kennis + Kunde.

Lees meer >>

Lees meer

Nieuwbouw Fishtrack bij gemaal Den Deel in Middelstum

2 maanden geleden

In opdracht van Waterschap Noorderzijlvest realiseert Friso Civiel een nieuwe Fishtrack bij het huidige gemaal Den Deel in Middelstum. De werkzaamheden zijn in maart j.l. gestart.

Lees meer