• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso verduurzaamt 10 woningen in Borculo

1 maand geleden

In opdracht van woningcorporatie ProWonen start Friso Oost (vestiging Eibergen) in juni met de verduurzaming van 10 woningen in Borculo (Gelderland).

Lees meer

Bouw 8 woningen langs voormalige tramlijn Lemmer gestart

1 maand geleden

Aan de oostzijde, waar vroeger de tram vanuit Joure naar Lemmer reed, is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de bouw van 8 woningen in de nieuwe toepasselijke wijk ‘Tramdijk-Oost’. In opdracht van Lyaemer Wonen worden de acht nul-op-de-meter woningen energie-neutraal gebouwd ten noordoosten van Lemmer.

Lees meer

Build a better world now - Energie Kenniscentrum Leeuwarden wint prestigieuze prijs!

1 maand geleden

Het Energie Kenniscentrum in Leeuwarden, ontworpen door Achterbosch Architecten, heeft een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. In een speciale editie van de Good Design Awards van  The Chicago Athenaeum, werd het Energie Kenniscentrum in de categorie ‘Architectuur’ als beste beoordeeld.

Lees meer

Verkoop fase 1B van De Wisseling Stiens bijna van start

1 maand geleden

Deze trein is flink op stoom! Op woensdag 3 juni gaat de verkoop van fase 1B van De Wisseling in Stiens van start.

Lees meer

Nieuwe versmarkt brengt drie lokale ambachten samen in hartje Workum

1 maand geleden

In het centrum van Workum, vlakbij de Aldi en de Poiesz werkte Friso Bouwgroep vanaf februari dit jaar aan de realisatie van Versmarkt ‘De 3 Ambachten’. De nieuwe delicatessezaak, waar de slager, bakker en biologische kaasmaker samenkomen, werd in de voormalige oude school en bibliotheek gerealiseerd. Commissaris de Koning Arno Brok bracht een bezoek aan de nieuwe aanwinst van Workum op het moment van de opening. 

Lees meer

Gasloos wonen ‘Magna Fossa’ in Sneek een feit

1 maand geleden

Unieke woonlocaties zijn zeldzaam. Toch heeft Frisoplan uit Sneek weer een prachtig nieuw wooncomplex aan het water in Sneek opgeleverd. ‘Magna Fossa’ verrees aan de gelijknamige vaarweg in de moderne woonwijk De Oudvaart. In november 2018  startte de verkoop van de duurzame en gasloze appartementen, binnen no-time werden de appartementen verkocht. Inmiddels zijn de woningen opgeleverd en door de 19 eigenaren in gebruik genomen.

Lees meer

Achterhuis 345 jaar oud pakhuis Harlingen nu ook aan de beurt

1 maand geleden

In opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser heeft Jurriëns Noord opnieuw opdracht gekregen voor diverse restauratiewerkzaamheden aan het monumentale ‘Pakhûs 1675’ in Harlingen. In 2017 heeft Jurriëns Noord het voorhuis van het pakhuis (fase 1) gerestaureerd tot drie appartementen en een commerciële ruimte. In de tweede fase wordt ook het achterhuis aangepakt. 

Lees meer

Bouwen op een postzegel in hartje centrum Arnhem

1 maand geleden

In het centrum van Arnhem werkt Friso Oost (vestiging Eibergen) momenteel aan de transformatie van een monumentaal pand en een oude discotheek. Naar een ontwerp van Onix (Jansstraat) en Studio VRX (Pauwstraat) worden de bestaande oude panden getransformeerd naar appartementen en commerciële ruimten. Beide projecten zijn in april 2020 opgestart. Naar verwachting wordt het totale project in februari 2021 opgeleverd.

Lees meer

Nieuwbouw 25 appartementen De Eastergoa in De Zuidlanden

2 maanden geleden

In De Zuidlanden onder Leeuwarden ontwikkelt Frisoplan De Eastergoa: een robuust gebouw met 25 luxe driekamerappartementen. De perfecte plek voor stadsmensen en buitenliefhebbers.

Lees meer

Start bouw 28 woningen noordwest Friesland

2 maanden geleden

In opdracht van woningcorporatie Wonen Noordwest Friesland realiseert aannemingsmaatschappij Friso 28 huurwoningen in de dorpen Hallum, Berltsum, Menaldum en Bitgummole. In alle vier de dorpen wordt de komende weken gestart met de bouw.

Lees meer