• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouwcombinatie Friso-Koopmans van start met grootschalig woonproject Leeuwarden

12 maanden geleden

In opdracht van Koopmans Projecten realiseert de bouwcombinatie Friso-Koopmans twee identieke woontorens met negen bouwlagen op het voormalige terrein van de Leeuwarder Papier Fabriek aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. De opdracht, naar een ontwerp van TWA Architecten, bestaat uit twee keer 37 appartementen met op de begane grond een berging. De appartementen zijn bedoeld voor de verhuur in het hogere segment. Lees meer... 

Lees meer

Deel twee hijsklus Stadhuis Bolsward wederom geslaagd

12 maanden geleden

Bij de werkzaamheden aan het stadhuis Bolsward is gebleken dat de bouwkundige staat van de toren zo slecht is dat het bovenste deel eraf moet worden gehaald. Vrijdagavond (27 september) werd de top van de toren gezekerd met een kraan. Zaterdagmiddag (28 september) werd het bovenste deel van de toren (9 meter) eraf gehaald. Vandaag (woensdag 2 oktober) werd deel twee succesvol naar beneden gehesen. Volgende week volgt deel 3 (het laatste deel). 

Lees meer

Eerste All Electric woningen voor WoonFriesland een feit

12 maanden geleden

In opdracht van WoonFriesland bouwde Friso Bouwgroep aan de alleerste all electric woningen in Heerenveen. De bouw en de installaties zijn in augustus 2018 aan Friso gegund. WoonFriesland heeft van te voren de oude woningen gesloopt. Inmiddels zijn de eerste 11 woningen van de 52 overgedragen aan WoonFriesland. 

 

Lees meer

Eerste hijsklus Stadhuis Bolsward geslaagd

12 maanden geleden
Bij de werkzaamheden aan het stadhuis Bolsward is gebleken dat de bouwkundige staat van de toren zo slecht is dat het bovenste deel eraf moet worden gehaald. Vrijdagavond (27 september) om 18.00 uur werd de top van de toren gezekerd met een kraan. Zaterdagmiddag (28 september) werd het bovenste deel van de toren (9 meter) eraf gehaald. De direct omwonenden werden hierover op de hoogte gebracht.
Lees meer

Ervaren inkoper (Sneek)

12 maanden geleden

Jij bent doortastend, neemt graag initiatief en bent een geboren onderhandelaar? Dan ben jij de Inkoper die bij Friso het verschil kan maken! Zeker wanneer je ervaring hebt in een soortgelijke functie en over uitstekend bouwkundig inzicht beschikt.

Lees meer

Kwaliteitsverbetering 55 woningen Schiermonnikoog fase 2 van start

12 maanden geleden
In opdracht van WoonFriesland is Friso Totaalbouw gestart met de tweede fase van de  modernisering en verduurzaming van 55 woningen op Schiermonnikoog. De woningen worden vanaf september 2019 tot en met mei 2020 grondig onder handen genomen. Voor WoonFriesland ligt de focus voor deze kwaliteitsverbetering op betaalbare verbeteringen en verduurzaming. In totaal gaat het om 55 huurhuizen in diverse straten.
Lees meer

Van totempaal tot mijlpaal voor kindcentrum Woldendorp

12 maanden geleden

Na de sloop van de voormalige openbare basisschool De Woldrakkers is in Woldendorp een gloednieuw kindcentrum verrezen. Friso Bouwgroep bouwde van november vorig jaar tot en met mei dit jaar aan de nieuwbouw van het aardbevingsbestendige Kindcentrum Qworzo. Onlangs werd het project officieel geopend.

Lees meer

Bekroning op torens Academiegebouw Groningen teruggeplaatst

12 maanden geleden

Jurriëns Noord is bezig met het restaureren van het Academiegebouw aan de Broerstraat in Groningen. Deze week werden twee stalen bekroningen op de torens van het entreegebouw teruggeplaatst.

Lees meer

Toekomstbestendig kindcentrum in Wagenborgen

12 maanden geleden

Na de zomervakantie is Aannemingsmaatschappij Friso in opdracht van Gemeente Delfzijl gestart met de bouw van het nieuwe kindcentrum op het Groot Bronwijk-terrein in Wagenborgen. Woensdag 10 juli jl. is dit feestelijk gevierd. Het nieuwe kindcentrum biedt straks onderdak aan basisschool De Kronkelaar en kinderopvang Kids2b.

Lees meer

Turn-key overeenkomst met Vesteda voor 171 huurappartementen

12 maanden geleden

Vlak langs kanaal Hoendiep en op fietsafstand van het Groningse centrum ontwikkelt Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers de energieneutrale wijk Westerwal. Het hier te realiseren complex met 171 huurappartementen voor het middensegment is verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op termijn op zich gaat nemen. De twee partijen tekenden onlangs de koopovereenkomst en gelijktijdig werd tussen Vesteda en Friso Bouwgroep een turn-key aannemingsovereenkomst getekend.

Lees meer