• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Veel belangstelling voor open dag Maykehiem Langweer

72 maanden geleden. 

In samenwerking met Zorggroep Maeykehiem en Wonen Zuidwest Friesland organiseerde Friso Bouwgroep zaterdag 28 juni j.l. een open dag bij het nieuwe appartementencomplex in Langweer. Voor veel geinteresseerden een groot succes! Het project wat een voorbeeld project moet zijn voor andere initiatieven in Friesland biedt straks huisvesting en zorg aan clënten met een verandelijke en/of lichamelijke beperking.

De bouw van het nieuwe zorgcomplex verloopt voorspoedig. Naar verwachting zal het gebouw in september officieel haar deuren openen. Voor de finishing touch werd tijdens de Open Dag alvast een plaguette aangebracht door directeur Jan Huisman en een toekomstige bewoner.

Het woon-zorgcomplex voor 27 clienten wordt een nevenvestiging van Stichting Maeykehiem uit Sint Nicolaasga. Daarnaast biedt het werkgelegenheid voor circa 25 mensen. Het gebouw wordt gebouwd op de huidige locatie van een voormalige bedrijfshal aan de rand van het dorp en zal de entree van het dorp nieuw leven geven. Het ontwerp voor het nieuwe gebouw is van Zijlstra Architecten uit Bakhuizen. Door de opvallende knip in het dak krijgt het woon-zorgcomplex een bijzondere uitstraling. Aan de voorzijde komt een ruime tuin en aan de achterzijde bevindt zich de parkeergelegenheid.

(Foto: Thewes Hoekstra)