• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Oplevering versterking woningen Appingedam in zicht

15 maanden geleden

In opdracht van Centrum Veilig Wonen realiseert Aannemingsmaatschappij Friso de versterking en verduurzaming van in totaal 64 woningen in Appingedam. 38 woningen zijn inmiddels opgeleverd. Onlangs kregen de bewoners van de laatste 15 woningen hun sleutels weer toegereikt en werden de vlaggen gehesen.

Lees meer

Royal Steensma Franeker breidt uit

16 maanden geleden

Royal Steensma is toeleverancier van bakkerijartikelen. Vanuit de vestigingen in Leeuwarden, Franeker en Vlaardingen voorzien zij de Nederlandse bakkers van een breed assortiment. Het bedrijf zet in op innovatie en productontwikkeling en levert zowel eigen producten als producten van derden.

Lees meer

Transformatie RWZI Neede in volle gang

16 maanden geleden

In Neede werkt Friso Oost aan de realisatie van Natuurpark Kronenkamp. Een bijzondere klus, want het expositie- en ontmoetingscentrum wordt gerealiseerd in een voormalige rioolwaterzuivering. 

 

Lees meer

Molenbouwers werken aan top Jouster Toer [VIDEO]

16 maanden geleden

Op het laaste moment moest er nog een kettingzaag aan te pas komen, maar uiteindelijk is het de molenbouwers van Jurriëns Noord gelukt om de 'kop' van de Jouster Toer te halen. Het houtwerk in de kop is flink aangetast, waardoor de toren de komende weken onder handen genomen wordt door de molenbouwers. Collega en vakman Hugo Landman vertelt in onderstaande video hoe hij en zijn collega Rien van der Wal deze klus zullen klaren. 

Lees meer

Optopping Businesscentre Zaandam voltooid

16 maanden geleden

In opdracht van Affordable Medicines Group (AMG) uit Zaandam realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso Almere B.V. de optopping van het bedrijfspand aan de Westzijde in Zaandam.

Lees meer

Eysingahuis Leeuwarden opent museumkamer

16 maanden geleden

Aanstaande donderdag (29 november) opent het Eysingahuis in Leeuwarden de deuren van een nieuw museumhuis. Het in het centrum gelegen Eysingahuis werd vanaf 2015 door Friso Bouwgroep grondig verbouwd en gerestaureerd. Naast de realisatie van vijf appartementen op de verdieping werden alle oude stijlkamers op de begane grond in ere hersteld. Voor opdrachtgever en eigenaar Vereniging Hendrick de Keyser des te meer reden om van dit stijlvolle herenhuis ook een museum te maken.

Lees meer

Cobouw 50 toont groei Friso Bouwgroep

16 maanden geleden

De bouw floreert al weer een tijdje. Dat beeld wordt versterkt door de lijst die het vakblad Cobouw met hulp van accountantskantoor PwC samenstelt en afgelopen donderdag publiceerde. Friso Bouwgroep rolde als grootste omzetgroeier uit de jaarlijkse ranglijst. Al jaren laat Friso een stijgende lijn zien. Dit jaar steeg Friso elf plaatsen naar de 21ste plek.

Lees meer

Eerste (totem)palen geslagen voor kindcentrum Qworzo Woldendorp

16 maanden geleden

In Woldendorp is de bestaande openbare basisschool De Woldrakkers gesloopt. Op dezelfde plaats is Friso deze week officieel begonnen met de bouw van het nieuwe aardbevingsbestendige Kindcentrum Qworzo. De start van de bouwwerkzaamheden werd op feestelijk wijze gevierd.

Lees meer

Winnaar Architectuurprijs Almere 2018 bekend

16 maanden geleden

Afgelopen vrijdag is de winnaar van de Architectuurprijs Almere 2018 bekend gemaakt. De winnaar van dit jaar is Tuinhuis Almere in de wijk De Wierden. Korth Tielens Architecten heeft deze prijs in ontvangst mogen nemen. Friso Almere heeft mee gewerkt aan dit project om deze prijs te realiseren.

Lees meer

Grote belangstelling voor ‘Magna Fossa’ Sneek

16 maanden geleden

Op 15 november jl. is de verkoop van de 19 appartementen ‘Magna Fossa’ in Sneek van start gegaan. Voor het door Frisoplan ontwikkelde gebouw is grote belangstelling. Het aantal inschrijvingen overtrof het aantal beschikbare appartementen. Op 20 november jl. vond er sinds lange tijd weer een loting plaats op het kantoor van Frisoplan. Van de 19 appartementen zijn nu reeds 16 onder optie.

Lees meer