• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Eerste paal voor zelfbouwwoningen Drostenburg

57 maanden geleden. 

In Amsterdam Zuidoost bouwt Aannemingsmaatschappij Friso acht ruime eengezinswoningen. Dit betreft een onderdeel binnen het zelfbouwproject Droomzone Drostenburg. Afgelopen woensdag (21 oktober j.l.) werd onder het toeziend oog van de opdrachtgevers de eerste paal geslagen.

Droomzone Drostenburg

Droomzone Drostenburg is een initiatief van Gemeente Amsterdam en bestaat in totaal uit 40 kavels bestemd voor geschakelde eengezinswoningen met voor- en achtertuin. De toekomstige bewoners van Droomzone kunnen zelf een aannemer kiezen en hun woning laten bouwen. In de eerste bouwfase hebben acht opdrachtgevers voor Friso gekozen. Samen met Dill Architecten zijn er een ontwerpen gemaakt voor zeven rijwoningen en één hoekwoning. De bewoner kon hierbij uit vier verschillende basiswoningen kiezen, waarna in samenwerking met Dill Architecten de individuele wensen konden worden toegevoegd.

Stedelijk & betaalbaar leven

De woningen bevinden zich in Amsterdam Zuidoost, met de metro een kwartier van centrum Amsterdam. Daarnaast op steenworp afstand van de Amsterdamse Poort, de ArenA, Ziggo Dome en de Heineken Music Hall. Ideaal voor iemand die houdt van het stedelijk leven en toch een betaalbare eengezinswoning wil. Inmiddels zijn alle woningen in optie genomen en is de bouw van start.

Naar verwachting worden de woningen in juli 2016 opgeleverd.