• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Shaken not stirred in Enschede

57 maanden geleden. 

Woensdagavond 28 oktober 2015 rolt Kinepolis Enschede de rode loper uit! De nieuwste James Bond film ‘Spectre’ gaat dan in première. Maar er is meer reden voor feest. Kinepolis Group heeft Wollf bioscoop Cinestar overgenomen en grondig gerenoveerd. Het publiek kan vanaf morgenavond terecht in de compleet vernieuwde bioscoop. Friso Oost draagt daaraan haar steentje bij.

Friso Oost verbouwt Wolff Cinestar in Enschede
 
In opdracht van Coors Interieurbouw realiseert Friso het bouwkundige deel; een nieuwe uittrap inclusief vloersparing in de bestaande kanaalplaatvloer en een nieuwe vide van 160 m². Het vloerveld wordt uitgevoerd in hout en wordt ondersteund door een staalconstructie. De staalconstructie wordt aan het plafond opgehangen waardoor er geen steunpilaren op de begane grond nodig waren voor extra ondersteuning. Door het toepassen van een houten vloer verwacht men de bouwtijd te verkorten (beton moet immers drogen). De vloer wordt afgewerkt met estrich elementen om geluidshinder te beperken. De staalconstructie wordt geleverd en gemonteerd door Broeze uit Nijverdal. 
 
Daarnaast is de bioscoop opgefrist: de vloerbedekking is vervangen, de plafonds zijn vernieuwd, er is een betere routing en er zijn nieuwe stoelen. 
 
Een avondje naar de bioscoop wordt weer een feest in Enschede. Of, zoals James Bond zelf zou zeggen “I thought Christmas only comes once a year.”