• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Eerste steen woningen Meerstad Groningen

56 maanden geleden. 

De realisatie van het nieuwbouwproject "Langs de Erven" in Meerstad is in volle gang. In sneltreinvaart zijn alle 12 woningen in karakteristieke jaren ’30 stijl verkocht. De bouw van de woningen ging net na de bouwvakantie van start. Inmiddels zijn de wanden, vloeren en daken geplaatst. De finishing touch zal tijdens een feestelijke bijeenkomst plaatsvinden. Samen met Piet van Dijken, houder van de erepenning van de stad Groningen, brengen de toekomstige bewoners de eerste steen aan op één van de woningen.

Op 12 november wordt de nieuwbouw op feestelijke wijze gevierd. De symbolische ‘eerste steen’ wordt aangebracht op de één van de eerste woningen. Tevens krijgen de toekomstige bewoners de kans om voor het eerst hun woning van binnen te bekijken. De viering wordt op feestelijke wijze afgesloten met het oplaten van wensballonnen door alle bewoners.

Wonen in Meerstad, meer dan alleen wonen

"De bouw van de 12 woningen is onderdeel van woonlandschap ‘Meerstad’ waar zo’n 6500 woningen zullen worden gerealiseerd. Dit project bevindt zich op relatief korte afstand tot de stad. De woningen zijn opgetrokken in een aansprekende jaren ’30 stijl", vertelt Ronald van Asselt van Frisoplan. "De flinke oprit biedt ruimte aan twee auto’s en de grote raampartijen met een hoekkozijn of een gezellige erker geven veel licht. De royale kavels, waarvan de grootte varieert van 380 m² tot meer dan 500 m², zorgen voor een ruimtelijk en landelijk karakter.Meerstad wordt gerealiseerd ten noordoosten van stad Groningen. Het bijzondere woongebied ligt dan ook op fietsafstand van de Grote Markt en brengt daarmee het beste van twee werelden samen. Straks genieten bewoners van het betoverende uitzicht over het water, varen recreanten en bewoners op een mooie dag over het meer, wordt er in de winter druk geschaatst en genieten natuurliefhebbers van mooie bloemen en vogels aan de oever", aldus Ronald.

Aarbevingsbestendig bouwen

De woningen worden, in samenwerking met de NAM, aardbevingsveilig gebouwd. Dit betekent dat er diverse bouwkundige aanpassingen zijn gedaan aan het betoncasco. Friso heeft deze casco’s in eigen huis ontwikkeld en gefabriceerd. Een systeem waarbij de binnengevels inclusief kozijnen, glas en isolatie in de fabriek worden geproduceerd en kant en klaar naar de bouw worden gebracht. De woningen worden gebouwd conform de nieuwste eisen zoals deze zijn opgemaakt in de Nationale Praktijkrichtlijnen 9998. "We merken dat de kennis over aardbevingsbestendiger bouwen snel toeneemt. De projectontwikkelaars van Frisoplan zijn daar een mooi voorbeeld van, vertelt Julia Finkielsztajn, coördinator van de Nieuwbouwregeling van NAM. "Aantrekkelijke nieuwbouwprojecten zoals deze vinden gewoon doorgang, zowel in Groningen-stad als in de Ommelanden. Door middel van financiële ondersteuning, samenwerking en kennisdeling levert de Nieuwbouwregeling daar een positieve bijdrage aan."

Nieuw project op stapel

Momenteel wordt er alweer volop gewerkt aan een vervolg op dit succesvolle project. Op de kavels naast het huidige project ontwikkelt Friso samen met RHP Planontwikkeling nog een 15-tal nieuwbouwwoningen. Binnenkort zal de verkoop hier van starten.