• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

FrieslandCampina neemt poedertoren in gebruik

57 maanden geleden. 

FrieslandCampina heeft in de bestaande fabriek in Borculo een nieuwe productievoorziening in gebruik genomen (bron: De Gelderlander). Op de locatie wordt galacto-oligosachariden gemaakt. Het product met de naam Vivinal GOS wordt verwerkt in kindervoeding.

De uitbreiding van de nieuwe productiecapaciteit is door Aannemingsmaatschappij Friso, vestiging Eibergen gerealiseerd. In 2013 ging de nieuwbouw van start. Het bestaande gebouw werd uitgebreid met een indirect gestookte droogtoren. Ook werd de capaciteit van de ijswaterproductie groter. Door deze uitbreiding is de capaciteit van de twee belangrijkste producten in de bestaande fabriek uitgebreid.

(Bron BaB.nl - Week-24-20141-570x425[1])

Plaatsing gebouw en opslagtanks

Voor uitbreiding van de GOS productie is een nieuw gebouw van 25 bij 25 meter gebouwd. Het gebouw heeft een hoogte van 20 meter. In de nabijheid zijn drie extra wateropslagtanks en vijf wei-opslagtanks ieder met een inhoud van 150 m3 geplaatst. Ook zijn er zes nieuwe koeltorens geplaatst. De koeltorens zijn circa 6 meter hoog en hebben grote ventilatoren die lucht langs koelelementen zuigt. De nieuwe toren bestaat uit een prefab betonconstructie in combinatie met een staalconstructie. De wanden van de toren bestaan uit prefab betonelementen en stalen sandwichpanelen.

Utiliteiten en hulpstoffen

De productieuitbreiding kon plaatsvinden wanneer de capaciteit van de verschillende utiliteiten en hulpstoffen uitgebreid werd. Om dit mogelijk te maken werden de huidige stoomketels vervangen door ketels met een grotere capaciteit. Het ontwerp van de nieuwe toren komt van PM Group en Grontmij.