• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso Bouwgroep brengt Social Return in praktijk!

15 maanden geleden
Bij de nieuwbouw van de ruim 140 nieuwe woningen in Harlingen wordt door Friso Bouwgroep succesvol ingezet op Social Return. Bureau PMO, gespecialiseerd in het opzetten en begeleiden van SROI-trajecten, laat a.s. maandag de officiële contracten ondertekenen met de eerste kandidaten. 
 
Lees meer

Friso Oost bouwt NOM-modelwoning

15 maanden geleden

In Enschede heeft Friso Oost meegewerkt aan de verduurzaming van een huurhuis uit 1982. Deze woning van woningbouwcorporatie Domijn staat model voor andere sociale huurwoningen die energieneutraal gemaakt moeten worden. 

Lees meer

Metselkampioen 2018 in aantocht!

15 maanden geleden

Alweer voor de 66 ste  keer worden de Nederlandse Metselkampioenschappen gehouden. In de week van 11 t / m 13 april gaan in totaal twaalf getalenteerde vmbo-scholieren drie dagen metselen in het Friese dorp Grou. Het Wilhelminapark vormt dit jaar het strijdtoneel voor de driedaagse finale. Daar kan de finalisten niet alleen de titel van beste Nederlands metseltalent van 2018 winnen, maar ook de wisseltrofee, de 'Zilveren Troffel'.

Lees meer

Aangepaste bereikbaarheid Friso Almere

15 maanden geleden

Van 6 tot en met 26 april vinden er in de buurt van Friso Almere wegwerkzaamheden plaats. Er is in die periode een wegomlegging. De route naar het kantoor van Friso Almere wijzigt dan ook.

Lees meer

Friso bouwt energiezuinige vakantiewoningen in Akkrum

15 maanden geleden

In reactiepark Tusken De Marren wordt opnieuw flink gebouwd. Dit keer realiseert Friso Bouwgroep twee type energiezuinigie vakantiewoningen. Eerder realiseerde Friso al diverse recreatiewoningen op het vakantiepark.

Lees meer

Jurriens Noord blaast oud pakhuis nieuw leven in!

15 maanden geleden

De restauratie van het oude pakhuis aan de Noorderhaven in Harlingen is volbracht. Vandaag wordt het pakhuis officieel geopend en zijn belangstellende van harte welkom om een kijkje te nemen. Vanaf mei vorig jaar is Jurriëns Noord in opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser begonnen aan de restauratie van het 361 jaar oude pand.

Lees meer

Bewust Veilig trending op social media

15 maanden geleden

Op 16 maart werd de landelijke actiedag Bewust Veilig georganiseerd. Friso deed daaraan mee. De dag was een groot succes. Landelijk is op 4300 bouwplaatsen extra aandacht gegeven aan veiligheid op de werkplek. 

Lees meer

Beste gebouw van het jaar – Fries project Vijversburg genomineerd!

15 maanden geleden

Het Friese Park Vijversburg maakt opnieuw kans om in de prijzen te vallen. Afgelopen week maakte De BNA, branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus, de genomineerden voor de BNA Beste Gebouw van het jaar 2018 Award bekend. Vorig jaar werd het Friese Park Vijversburg in Tytjerk al bekroont met de ARC17 Detail Award.

Lees meer

Bob de Jong opent Techniek Tastbaar 2018 in Sneek

16 maanden geleden

A.s. vrijdag is het zover! Dan zal het ROC Friese Poort in Sneek in het kader Techniek Tastbaar haar deuren openen voor alles wat maar te maken heeft met techniek. Samen met lokale ondernemers, de TechNetkring en scholen wordt  er vrijdag een bom vol programma aangeboden waarbij leerlingen techniek letterlijk kunnen ervaren. Bob de Jong, voormalig timmerman en ex-schaatser zal op de zogenoemde pop-up bouwplaats van Friso Bouwgroep het officiële startschot geven. 

Lees meer

Gouden Steen voor Bouwborg in Loppersum

16 maanden geleden

Begin dit jaar gebeurde er een ongeval op de bouwplaats in Loppersum. Vanwege de adequate incidentmelding en het onderzoek dat Bouwborg instelde, ontvingen zij afgelopen woensdag de Gouden Steen.

Lees meer