• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso en Dijkstra Draisma realiseren ruim 90 woningen in Houkepoort

49 maanden geleden. 

Het samenwerkingsverband Frisoplan en Dijkstra Ontwikkeling een combinatie gevormd welke ruim 90 woningen gaat ontwikkelen en realiseren in de Houkepoort te Sneek. Met de verkoop van de woningen wordt nog dit jaar gestart. Een ‘Sneak Preview’ mag zelfs nog vóór de bouwvak worden verwacht. Houkepoort gaat los!

Houkepoort is een prachtig wooneiland aan de Houkesloot, de vaarverbinding tussen Sneek en het Sneekermeer. In totaal zullen in drie fasen zo’n 180 woningen worden gerealiseerd. De combinatie Frisoplan en Dijkstra Ontwikkeling nemen fase twee en drie voor haar rekening. In deze fasen komen 80 woningen en een kleinschalig en luxueus woongebouw met zo’n 12 appartementen.

Gevarieerd woongebied

Houkepoort zal nagenoeg ieder segment kunnen bedienen doordat er een ruime verscheidenheid aan woningen zal worden aangeboden. Geschakelde woningen, halfvrijstaande woningen, vrijstaande woningen en ook de eerder genoemde appartementen. De gemeente biedt daarnaast nog enkele vrije kavels aan. De woningen die door de combinatie worden ontwikkeld en gebouwd krijgen grotendeels de mogelijkheid om de woonbeleving te verrijken met een ligplaats voor de boot! “In Súdwest-Fryslân hebben we met het plan de Houkepoort een prachtige locatie om te wonen beschikbaar”, zo zegt wethouder Maarten Offinga. “Met het ondertekenen van de contracten kunnen we alle zeilen bijzetten om gezamenlijk de verkoop van de bij het Snitser Mar gelegen gebied nog dit jaar te starten”.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe stedenbouwkundige opzet van het plangebied. De aannemers en de gemeente werken hierin nauw samen. De combinatie Dijkstra Draisma - Friso Bouwgroep werkt hard aan de ontwerpen van de woningen zodat er voor de bouwvak een beeld kan worden  gegeven van de woningen die korte tijd daarna in verkoop zullen gaan!