• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Monumentale Kerk Harkstede bijna klaar

17 maanden geleden
Na een grootschalige restauratie is de monumentale kerk in Harkstede weer in gebruik. Jurriëns Noord heeft de afgelopen negen maanden het interieur onder handen genomen. Dit voorjaar wordt er nog onderhoud gepleegd aan het exterieur van de kerk. Naar verwachting zullen de laatste werkzaamheden voor de zomer gereed zijn. 
Lees meer

Gemalen Waterschap Drents Overijsselse Delta weer in gebruik

17 maanden geleden

Friso Civiel realiseerde in opdracht van Waterschap Drents Overijsselse Delta de renovatie van de gemalen Bremmelerstraat, Adsum en Zwaantje (BAZ). 

Lees meer

Vergistingsinstallatie in Middenmeer uitgebreid

17 maanden geleden

Friso Civiel heeft in opdracht van HVC / Strabag Umwelttechnik GmbH de biovaste vergistingsinstallatie in Middenmeer uitgebreid met een vierde vergister. HVC beheert een vergistingsinstallatie in Middenmeer. In december is dit project opgeleverd.

Lees meer

Appartementencomplex Delfzijl gasloos en aardbevingsbestendig

17 maanden geleden

In opdracht van Acantus werkt Friso Bouwgroep aan de bouw van 15 appartementen aan de Spoorstraat in Delfzijl. De woningen worden aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd. Woensdag 10 april vond de officiele eerste starthandeling plaats. Naar verwachting wordt het project volgend jaar februari opgeleverd. 

Lees meer

Friso grootste aannemer bouw Nutricia fabriek Cuijk

17 maanden geleden

Tweeënhalf jaar lang, zes dagen per week en 24 uur per dagen bouwden zo’n 450 bouwvakkers aan de nieuwe fabriek van moederbedrijf Danone. In recordtempo werd de imposante fabriek gebouwd. De fabriek was al een tijdje operationeel, maar werd onlangs officieel geopend door Minister Carola Schouten. Friso Bouwgroep was de grootste aannemer.

Lees meer

Week van het Museum: Top 4 Museumprojecten

18 maanden geleden

In het kader van de week van 'Het Museum' selecteerden wij 4 spraakmakende Museum projecten, welke wij afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Zit uw favoriete museum er tussen? 

Lees meer

VC Sneek DS1 met een been in de finale!

18 maanden geleden

Afgelopen zaterdag heeft VC Sneek DS1 goede zaken gedaan in de Sneker Sporthal. De dames van de ploeg uit Sneek wonnen met 3-1 van FAST DS1. Directe concurrent Springendal Set-Up'65 verloor met 3-0 van favoriet Sliedrecht Sport en heeft het zichzelf erg moeilijk gemaakt om de finales te bereiken. 

Lees meer

550 jaar oud klooster in de steigers

18 maanden geleden

In opdracht van Stichting Klooster Ter Apel werkt Jurriëns Noord momenteel aan de restauratie van een ruim 550 jaar oud klooster in Ter Apel. Samen met Ballast & Bonekamp (een atelier voor glastoepassing) werken de vakmannen aan groot onderhoud van het voormalige klooster, wat nu als museum en galerie dient. Het klooster staat nu in de steigers, maar is wel toegankelijk voor publiek. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind mei opgeleverd.

Lees meer

Voortgang werkzaamheden Waddenzeedijk Texel

18 maanden geleden

Van 2016 tot en met de dag van vandaag werkt Civiele Combinatie Tessel (een onderaannemerscombinatie tussen Friso Civiel, Van Hattem & Blankevoort en Boskalis) aan de sloop en nieuwbouw van drie grote gemalen op Texel. In 2020 moeten werkzaamheden worden opgeleverd. Wij blikken terug en kijken vooruit met projectleider Bernard Noordenburg van Friso Civiel. >> Lees meer

Lees meer

Boostergemaal Hoorn weer klaar voor 24.000 huishoudens

18 maanden geleden

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) bouwde Friso Civiel aan het nieuwe boostergemaal ‘Blokmergouw’ in de buurt van het Beurtschip in Hoorn. Het nieuwe boostergemaal stuwt straks het afvalwater van 24.000 huishoudens uit Hoorn door de persleidingen naar de rioolwaterzuivering in Wervershoof.

Lees meer