• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Zelfbouwproject Nieuwe Linie in Groningen, teamsport voor Bouwborg

1 maand geleden. 

Bouwborg, sinds 2016 onderdeel van Friso Bouwgroep, bouwt op dit moment samen met projectontwikkelaar Rizoem aan een nieuw zelfbouwproject op het Europapark in Groningen. Het Europapark is een nieuwe stadswijk ten zuidoosten van de binnenstad van Groningen. Sinds april is Bouwborg bezig met het bouwen van 10 woningen van Rizoem in de woonwijk De Nieuwe Linie.

Herman Heller is als projectleider verantwoordelijk voor werkvoorbereiding en de algemene aansturing van het project. “Als projectleider ben ik een soort spin in het web. Het leuke aan zo’n project is dat je met je team er alles aan doet om een goed einde te behalen. Het is een soort teamsport” aldus Herman.


Artist Impression exterieur nieuwbouwproject Nieuwe Linie Groningen.

10 verschillende woningen

“Binnen dit project is elke woning anders” vertelt Herman. “De toekomstige bewoners hebben zelf de mogelijkheid gekregen om het huis in te delen. Vervolgens zijn die wensen verwerkt in de bouwtekeningen. Daar zie ik wel een uitdaging in!” Bouwborg bouwt in totaal 10 woningen waarvan 4 kadewoningen, 5 parkwoningen en één poortwoning. De kadewoningen van meer dan 7 meter breed hebben een uniek uitzicht op het Winschoterdiep. De parkwoningen krijgen een diepe tuin met vrij uitzicht over het park aan de voorzijde. De poortwoning is uniek in zijn soort. Door de hoge ligging heeft de woning uitzicht in alle richtingen. De hoogwaardige woonbuurt, waar in totaal 44 woningen gebouwd worden, zal naar verwachting in februari 2018 worden opgeleverd.


Artist Impression interieur nieuwbouwproject Nieuwe Linie Groningen.