• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Leerlingen Pieter Jelles bezoeken Energie Kenniscentrum Leeuwarden

18 maanden geleden

Friso Bouwgroep en Bouwen aan de Bouw zijn van mening dat docenten en leermeesters uit de bouw veel meer van elkaar kunnen leren! Onder dat motto is het professionaliseringsprogramma voor bouwdocenten en leermeesters opgezet. Inmiddels werpt het programma haar vruchten af. 10 leerlingen van Pieter Jelles De Dijk uit Leeuwarden brachten afgelopen week een bezoek aan de nieuwbouw van het Kenniscentrum op de toekomstige Energy Campus van Leeuwarden. 

Lees meer

Voormalige treinremise Stiens vormt plan voor 58 woningen

18 maanden geleden

Samen met Proplan Ontwikkeling B.V. uit Heerenveen heeft Frisoplan een plan ontwikkeld voor 58 woningen op de  locatie van de voormalige treinremise aan de Lutskedyk in Stiens. De historische functie van treinremise komt duidelijk terug in het ontwerp van de woningen. 

Lees meer

Bouw Energiecampus Leeuwarden de hoogte in! [VIDEO]

18 maanden geleden

Op de voormalige stortplaats de Schenkenschans in Leeuwarden is Friso Bouwgroep bezig met de bouw van het Energie Kenniscentrum.  Friso heeft opdracht gekregen om het unieke en deels circulaire project, naar een ontwerp van AchterboschZantman, te realiseren. Het kenniscentrum gaat o.a. als hoofdkantoor fungeren opdrachtgever Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat. Naar verwachting wordt het gebouw in september 2019 opgeleverd. Onlangs bereikte het project het hoogste punt. >> Bekijk filmpje

Lees meer

Top 3 zorgprojecten 2018-2019

18 maanden geleden

In het kader van de week van Zorg & Welzijn selecteerden wij 3 spraakmakende Zorg- en welzijn projecten, welke wij afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Zit uw favoriete project er tussen? 

Lees meer

Van weeshuis tot monumentale villa

18 maanden geleden

Aan de verlengde Hereweg in Groningen staat een oude villa uit 1916. Jurriens Noord werkte hier afgelopen tijd aan een forse uitbreiding. Op het dak van de achterbouw maakte Jurriens een nieuwe opbouw van houtskeletbouw welke qua volledig aansluit bij de monumentale villa.

Lees meer

Bouwbezoek leerlingen CSG Bogerman

18 maanden geleden

Afgelopen donderdag zijn negen jongens uit de vierde klas van Bogerman vmbo-TL op bezoek geweest bij Friso Bouwgroep.

Lees meer

Jurriëns Noord bouwt aan Stadhouderlijk Hof Leeuwarden

19 maanden geleden

In opdracht van Fletcher Hotels bouwt Jurriëns Noord aan een uitbreiding van het Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Fletcher Hotels heeft hiervoor twee rijksmonumentale panden aangekocht aan het Raadhuisplein in het centrum van Leeuwarden. De voormalige school, gemeentekantoor en naastgelegen woonhuis worden gerestaureerd tot 51 nieuwe hotelkamers. Lees meer >>

Lees meer

Innovatieve isolatie bij verduurzaming woning Lochem

19 maanden geleden

Bij de grootschalige verbouw van een herenhuis in Lochem heeft Friso Oost BV een innovatieve manier van isoleren toegepast. Het plafond is gestuct met Aero-Therm. Deze isolatielaag is slechts 1 millimeter dik en isoleert net zo goed als een pakket steenwol van 70 tot 100 mm. 

Lees meer

Jurriens Noord bouwt aan eyecatcher Grote Markt Groningen

19 maanden geleden

Aan de Grote Markt in Groningen wordt op dit moment door Jurriens Noord en Sax Architecten gewerkt aan de realisatie van een nieuw horecaconcept. Lees meer >>

 
Lees meer

Trein transformatie Markt058 Leeuwarden op stoom

20 maanden geleden

Aannemingsmaatschappij Friso is volop bezig met de verbouw een voormalig verzekeringsgebouw in Leeuwarden. De eerste kantoren zijn opgeleverd en de vier Mock-ups voor de studentenwoningen grondig getest. Namens Leyten Vastgoed is technisch projectdirecteur Hans Jörg van den Berg aangesteld om het project technisch in goede banen te leiden.

Lees meer