• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Herinrichting Europaplein krijgt vorm (+ video)

30 maanden geleden. 

De afgelopen maanden hebben we kunnen zien dat de turbo-ronde op het Europaplein in Leeuwarden vorm kreeg. In het weekend van 6 tot en met 8 oktober was het dan ook zover! De verkeersstroom van de sterrotonde werd omgezet naar de turborotonde! Drone-flight Europe bracht in beeld hoe de medewerkers van KWS en Friso Civiel vorm gaven aan de herinrichting van het Europaplein. De tunnels voor fietsers en wandelaar die op drie plaatsen worden aangelegd worden eind dit jaar in gebruik genomen.

Om de bereikbaarheid te verbeteren en de economische positie van Leeuwarden te versterken wordt het drukke kruispunt van de Noordwestelijke Invalsweg met de stadsring, het Europaplein, gereconstrueerd tot een turborotonde met 3 fietstunnels. Naast het plein zelf, wordt ook de kruising bij de Bilderdijkstraat-Euterpestraat aangepakt, komt er een extra wijkontsluiting voor de Schrijversbuurt via het WTC terrein, en worden fietspaden richting Westeinde/stad uit verbreed.

In onderaanneming van KWS Infra is Friso Civiel verantwoordelijk voor de uitvoering van de 3 fietstunnels, incl. bijkomende werkzaamheden. De reconstructie staat gepland voor 2016 en 2017.