• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Gloednieuw woonplan in waterrijk Workum

26 maanden geleden. 

In de bestaande woonbuurt Thomashof in Workum wordt binnenkort een gloednieuw woonplan ontwikkeld en gerealiseerd. Het waterrijke nieuwbouwplan is een gezamenlijke ontwikkeling van Frisoplan en Kroon Kennisteam. Beide partijen zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Naar verwachting gaan de woningen het eerste kwartaal van 2018 in verkoop.

Waterhof Workum

In samenwerking met Kroon Kennisteam is Frisoplan vorig jaar begonnen met de ontwikkeling van de laatste kavels in de jonge woonbuurt Thomashof. Voor het project is een nieuwe naam gekozen, namelijk ‘Waterhof Workum’. De invulling van de ongebouwde kavels bestaat uit drie onderdelen, namelijk:

  • 12 vrije bouwkavels, deze kavels variëren van 460 tot 1314 vierkante meter (Ontwikkeling door Frisoplan). 
  • 16 riante twee-onder-een-kap-woningen, kenmerkend aan deze woningen is de hoge bouwkwaliteit in combinatie met royale kavels én de prachtige ligging aan open vaarwater. (Ontwikkeling door Frisoplan)
  • Zes vrijstaande woningen, deze woningen zijn bij Kroon Kennisteam in ontwikkeling. Hier zijn nog geen definitieve ontwerpen van beschikbaar. Wel is bekend dat deze woningen op het zogenaamde schiereiland worden ontwikkeld.


Artist impressie 16 twee-onder-een-kap-woningen (tuinzijde)

Laatste kavels aan IJsselmeerkust

De wijk kenmerkt zich door rust en ruimtelijkheid. Bruggetjes over het kabbelende water verbinden de straten met elkaar. Het meest opvallende element is de groene terp in het midden van de woonwijk. Kenmerkend voor dit project is ook de ligging aan doorgaand vaarwater. Het is misschien wel de laatste kans op één van de schaarse bouwkavels of nieuwbouwwoningen aan de Friese IJsselmeerkust. Vanaf een eigen aanlegsteiger kunnen de toekomstige bewoners zo naar het IJsselmeer varen. Of naar de Fluessen, het op één na grootste meer van Friesland. Dichtbij ligt ook het recreatiedorp Koudum en het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Bovendien behoort Workum tot de Elfstedentochtsteden.


Meer informatie?

Benieuwd naar het project? Of wilt u meer informatie over de verkoop van de woningen? Neem dan een kijkje op de verkoopwebsite www.waterhofworkum.nl of neem rechtstreeks contact op met de makelaars via onderstaande gegevens: 

Woonaccent Makelaars Friesland
Veemarktplein 2
8601 DA Sneek

T: 0513-617090
E: friesland@woonaccent.nl
W: www.woonaccent.nl