• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Woningverbetering Schiermonnikoog van start

20 maanden geleden

In opdracht van WoonFriesland is Friso Totaalbouw gestart met de modernisering en verduurzaming van 41 woningen op Schiermonnikoog. Voor WoonFriesland ligt de focus voor deze renovatie op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming. 

Lees meer

Bouwleerlingen krijgen les op bouwplaats toekomstige studentenhuisvesting Leeuwarden

20 maanden geleden

Friso Bouwgroep, Bouwen aan de Bouw en Bouwloket zijn van mening dat docenten en leermeesters uit de bouw veel meer van elkaar kunnen leren! Onder dat motto is het professionaliseringsprogramma voor bouwdocenten en leermeesters opgezet. Inmiddels werpt het programma haar vruchten af. 21 bouwleerlingen krijgen donderdag 24 januari les op de bouwplaats van de 500 studentenwoningen in Leeuwarden. 

Lees meer

Samen sterk op vliegbasis Leeuwarden

20 maanden geleden

In het voorjaar van 2017 startten Friso Civiel en Aannemingsmaatschappij Friso de nieuwbouw van het kantoor- en lesgebouw voor het 322 Squadron op vliegbasis Leeuwarden. Deze faciliteit gaat gebruikt worden voor operaties, trainingen van gevechtsvliegers en de planning van operaties met F-35 gevechtsvliegtuigen. Een bijzonder project, niet alleen vanwege het veiligheidsaspect, maar ook door de locatie én de unieke bouwconstructie. Nu de bouw haast voltooid is, blikt werkvoorbereider Frank Petersen terug op een uniek project.

Lees meer

Jurriens tekent voor restauratieplan Oldengaerde

20 maanden geleden

In opdracht van Stichting Het Drentse Landschap realiseert Jurriëns Noord een grootschalige restauratie op Landgoed Oldengaerde. Maandag 21 januari vond de officiële ondertekening plaats. Lees meer...

Lees meer

Zorgboerderij Philadelphia klaar voor gebruik

20 maanden geleden

In opdracht van Stichting Philadelphia Zorg werkte Friso Totaalbouw afgelopen jaar aan de uitbreiding van de bestaande woon-zorgboerderij aan de Eastwei 4 in Oppenhuizen. Het eindresultaat bekijk je hier.

Lees meer

De Witte Olifant bijna klaar voor eerste (boor)paal

20 maanden geleden

Medio november was het zover. De eerste concrete bouwbewegingen aan de Oostzijde van de Zaan in Zaandam waren een feit. Na de sloop (september 2017) heeft het project stilgelegen vanwege de bouwvergunning en de bezwaren. Inmiddels is de bouwvergunning verleend en is Aannemingsmaatschappij Friso volop gestart met de nieuwbouw. Op dit moment worden de nodige grondwerkzaamheden verricht en zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de fundering.

Lees meer

Friso Bouwgroep doneert aan KWF

20 maanden geleden
Op vrijdag 11 januari heeft Erik Zeilstra, namens Friso Bouwgroep een cheque van € 2.000,= overhandigd aan Ytina Schot en Harrie Boonstra, bestuursleden van KWF SudWest Fryslân. Het geld zal gebruikt worden voor onderzoek naar het genezen van kanker.
 
Lees meer

All electric woonproject Heerenveen bijna van start!

20 maanden geleden

In opdracht van WoonFriesland start Friso Bouwgroep binnenkort met de nieuwbouw van 52 all electric woningen in Heerenveen. De bouw en de installaties zijn al in augustus 2018 aan Friso gegund. WoonFriesland heeft van de voren de oude woningen gesloopt. Naar verwachting wordt in het eerste kwartaal van 2019 de eerste paal geboord.

Lees meer

Ode aan de vleermuis in Neede

21 maanden geleden

“De natuurlijke, sprookjesachtige omgeving, dat is de kracht van Natuurpark Kronenkamp in Neede”,  volgens Natuurpark Kronenkamp-bestuurslid Henk Bolster. Wat tot begin deze eeuw een rioolwaterzuivering was wordt door Friso Oost omgebouwd tot natuurpark waar beleving voorop en de vleermuis centraal staat. De vleermuis die al sinds jaar en dag in het DNA van menig Needenaar zit. 

Lees meer

Vrouwen in de bouw

21 maanden geleden

De bouw klinkt voor velen als een mannensector. Toch is het aantal vrouwen in deze sector flink gestegen.

Lees meer