• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

BIM-service bij Houkesloot

18 maanden geleden

De afgelopen jaren groeide de rol van BIM* binnen de bouw. De bouwtekeningen en gegevens van architect, constructeur, installateur en toeleveranciers worden allemaal ingevoerd in een 3D-model. Houkesloot heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in kennis en is daardoor in staat om BIM-service te verlenen, zoals BIM-coördinator Hans de Jong van Houkesloot het noemt.

Lees meer

Maak het mee! 17 januari - Circulair Bouwen in de praktijk!

18 maanden geleden

Ben jij benieuwd hoe circulair bouwen er in de praktijk uitziet? Kom dan tijdens de Week van de Circulaire Economie op woensdagmiddag 17 januari een kijkje nemen bij de nieuwe ROC Friese Poort in Leeuwarden. Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw. In slecht 7 maanden tijd werd de nieuwe thuisbasis voor de opleidingen van Uniformberoepen, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

TopsportZorgCentrum als eye-cather in De Hattrick

19 maanden geleden

Nog een paar dagen. Dan gaat op de Laan Corpus Den Hoorn in Groningen de vlag uit op het in aanbouw zijnde nieuwe TopsportZorgCentrum (TsZC). Rond de jaarwisseling wordt het hoogste punt bereikt. De vaart zit er dan ook goed in op de bouwlocatie waar de groenste landmark van Groningen verrijst. Tendercoördinator Herman Nijholt en Pier Reitsma, verantwoordelijk voor de plan- en projectontwikkeling binnen Friso, spreken zich in de nieuwste editie van De Hattrick uit over de nieuwe eye-catcher van de stad Groningen.

Lees meer

Rijnhavenbrug na uitdagend project weer opengesteld!

19 maanden geleden

Vandaag vrijdag 22 december is de nieuwe Rijnhavenbrug officieel in gebruik genomen. Friso Civiel verzorgde, naar een ontwerp van Quist Wintermans Architekten, de aanleg van deze brug, de infra en rotonde. Het vervangen van de brug was een uitdaging; niet alleen vanwege de techniek, maar zeker ook als het gaat om veiligheid.

Lees meer

Lees hier het nieuwste Friso Nijs!

19 maanden geleden

Het Friso Nijs van december 2017 is uit! Een nieuwe editie met veel aandacht voor circulair bouwen, digitaal bouwen, jarenlange samenwerkingen en niet te vergeten bouwen met vakmanschap! Ook maakt u kans op een hotelovernachting bij Hotel Post Plaza als u de gouden wikkel vindt.  Wij wensen u weer veel leesplezier. Download hier het complete nijs.

Lees meer

Bijzondere schoorsteen voor bewoner aarbevingsgebied

19 maanden geleden

Sinds begin 2016 is Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) in opdracht van Centrum veilig Wonen druk bezig met het veiligstellen van woningen in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen. In de meeste gevallen wordt de schoorsteen vervangen door een volledig op maat gemaakte prefab lichtgewicht schoorsteen. Maar er zijn ook uitzonderingen! Zo maakt Bouwborg onlangs een zogenaamde Solartube, een schoorsteen die in plaats van rookkanaal als lichtkoepel fungeert.

Lees meer

Unieke huisartsenpost voor Martini Ziekenhuis Groningen

19 maanden geleden

Begin februari 2017 is Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) in samenwerking met Bouwborg B.V. begonnen met de nieuwbouw van de huisartsenpost bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. De nieuwbouw is onderdeel van het de gecombineerde spoedpost van de Groningse huisartsen en Spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis. In slechts 9 maanden tijd is het nieuwe onderkomen gerealiseerd.

Lees meer

Start verbouw Huis van Weldadigheid Frederiksoord

19 maanden geleden

Op de unieke historische plek van de eerste proefkolonie in Frederiksoord opent in het voorjaar 2019 het Huis van Weldadigheid haar deuren. Onlangs is Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) gestart met de verbouwing van het pand aan de Laan van Swietenlaan in Frederiksoord middels het plaatsen van een bouwbord door Minne Wiersma, algemeen directeur van de Maatschappij van Weldadigheid en Douwe Offringa, vestigingsdirecteur van Bouwbedrijf Jurriëns Noord.

Lees meer

Grootste circulaire opleidingslocatie Noord-Nederland geopend

19 maanden geleden

Afgelopen donderdag (7 december jl.) werd de nieuwe locatie voor de opleidingen Uniformberoepen aan de Egelantierstraat in Leeuwarden officieel geopend. Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw. In slecht 7 maanden tijd werd het nieuwe onderkomen, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

Vijversburg Tytjerk winnaar ARC17 Awards!

19 maanden geleden

Het Friese park Vijversburg in Tytsjerk, is de winnaar van ARC17 Detail Award. De Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Het park werd onlangs door Jurriëns Noord en naar een ontwerp van Studio MAKS en Junya Ishigam, opgeknapt en uitgebreid. 30 november jl. zijn de nominaties bekend gemaakt.

Lees meer