• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouw Dialyse Centrum Assen gestart

25 maanden geleden. 

Op 21 februari is de nieuwbouw van het Dialyse Centrum Assen, door de onthulling van het bouwbord,  van start gegaan. De bouw  werd in november 2017 aan Bouwborg gegund. Het DCG wordt gebouwd op de begane grond aan de zijkant van het Wilhelmina Ziekenhuis. 

 
 
 

Ervaring met bouwen in de zorg

Jan Willem Beugel is projectleider bij Bouwborg en heeft de leiding tijdens de bouw. Eerder was Jan Willem onder andere projectleider bij de bouw de Huisartsenpost bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. Door zijn ervaring in deze branche gaat hij het project vol vertrouwen in: “Een groot voordeel is dat ik veel heb opgestoken bij de nieuwbouw van de Huisartsenpost bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. Een ziekenhuis is natuurlijk een gevoelige omgeving. Er zijn veel medische ruimtes in ziekenhuizen waar je als aannemer rekening mee moet houden. Technische installaties moeten te allen tijden gewoon blijven functioneren. Een goede afstemming met de technische staf van het ziekenhuis is dan ook cruciaal bij dergelijke projecten. Door voorgaande projecten heb ik hier veel inzicht in gekregen”. Aldus Jan Willem. 
 

Moderne, ruime en veilige behandelomgeving 

 
Het Dialyse Centrum wordt gebouwd in Assen. Hier is voor gekozen omdat deze centrale, goed zichtbare locatie makkelijk te bereiken is voor patiënten, bezoekers en taxi’s. Daarnaast is de nieuwe locatie groter, waardoor er meer ruimte is rond de behandelplaatsen. Het centrum wordt gevestigd op de begane grond wat een eventuele evacuatie gemakkelijker maakt. Patiënten krijgen eind dit jaar een moderne, ruime en veilige behandelomgeving. 
 
 
In totaal wordt 480 m² nieuwbouw gerealiseerd. Het project heeft een doorlooptijd van 27 weken en wordt na de bouwvak opgeleverd.