• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bob de Jong opent Techniek Tastbaar 2018 in Sneek

24 maanden geleden. 

A.s. vrijdag is het zover! Dan zal het ROC Friese Poort in Sneek in het kader Techniek Tastbaar haar deuren openen voor alles wat maar te maken heeft met techniek. Samen met lokale ondernemers, de TechNetkring en scholen wordt  er vrijdag een bom vol programma aangeboden waarbij leerlingen techniek letterlijk kunnen ervaren. Bob de Jong, voormalig timmerman en ex-schaatser zal op de zogenoemde pop-up bouwplaats van Friso Bouwgroep het officiële startschot geven. 

Techniek is overal

 
Het aantal vacatures in de techniek stijgt. Dat klinkt goed! Toch blijkt het erg lastig voor de bedrijven om goede technische mensen te vinden. Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en kiezen te weinig voor een technische opleiding. Dus hoe kun je jongeren enthousiasmeren voor de techniek? 
 
“We willen als ondernemers en docenten de leerlingen inzicht geven in de vele mogelijkheden die techniek biedt.”
 
De TechNetkring Sneek-Bolsward, een samenwerkingsverband van ondernemers en scholen waaronder samenwerkingspartner Friso Bouwgroep, hebben de handen ineen geslagen, want ondanks de positieve berichten is het beeld dat leerlingen hebben van techniek beperkt. Projectleider van Techniek Tastbaar John van Mierlo zegt: “We willen als ondernemers en docenten de leerlingen inzicht geven in de vele mogelijkheden die techniek biedt. Door het te ervaren kunnen zij ontdekken wat bij hen past en of techniek een optie is. Daarom kunnen leerlingen techniek komen ervaren op vrijdag 23 maart as. tijdens Techniek Tastbaar bij het ROC Friese Poort in Sneek.” 
 

Ervaar de bouw

‘Werken in de bouw is ook techniek! En dat willen wij de jeugd graag meegeven. Daarom maken wij op vrijdag 23 maart a.s. een pop-up bouwplaats op het schoolplein van ROC Friese Poort in Sneek”, aldus Nelleke Wouters van Friso Bouwgroep. Onze collega's van Frisoplan, Friso Civiel, Houkesloot, Jurriëns Noord en Aannemingsmaatschappij Friso hebben de koppen bij elkaar gestoken en een plan bedacht waarmee we de jeugd enthousiast gaan maken voor de bouw. Het echte vakwerk wisselen we af met moderne technieken om een zo veelzijdig mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden. 
  
Op de pop-up bouwplaats willen we de jongeren letterlijk laten beleven wat voor mogelijkheden er zijn om te werken in de bouw. Bouwhekken, een bouwkeet en zelfs een bouwkraan, we trekken letterlijk alles uit de kast om er een geweldige middag en avond van te maken! Er zijn ontzettend veel activiteiten te doen en er is genoeg te beleven voor elke jongere en elk opleidingsniveau. 
 
 

Bob de Jong opent Techniek Tastbaar

Om 14.00 uur zal Bob de Jong, ex-schaatser en assistent-bondscoach van de Zuid-Koreaanse schaatsploeg bij de Olympische Spelen, met een ludieke technische handeling op de bouwplaats van Friso het evenement officieel openen. Bob de Jong nam een jaar geleden afscheid van het schaatsen. Hij kende een succesvolle carrière, met onder meer zeven keer goud op de WK afstanden. Maar De Jong voelt zich nergens te groot voor. Nu, op 40-jarige 
leeftijd, wordt De Jong opgeleid tot bouwvakker. En ook daar heeft 'ie talent voor. Bekijk hier de beelden van Bob de Jong als bouwvakker. Of klik op bovenstaande afbeelding. 
 

Ben je erbij?  

Kom langs en beleef techniek, vrijdag 23 maart 2018 van 14.00 uur tot 21.00 uur op het ROC Friese Poort, De Harste 4-6 in Sneek.

Wanneer?

Vrijdag 23 maart a.s. van 14.00 - 21.00 uur. 

Waar?

ROC Friese Poort, Harste 4-6 in Sneek. 
 
Aanmelden & meer informatie: 
 
Meld je via de website van Techniek Tastbaar 2018 aan. De link naar de website vind je hieronder: