• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Gerenoveerde molen De Snip weer open

22 maanden geleden. 

Al ruim 200 jaar staat aan de Heidenskipsterdyk Poldermolen De Snip. Onlangs is de molen, na een renovatie opnieuw geopend. De molenbouwers van Jurriëns Noord mochten deze mooie klus uitvoeren. 

Renovatie De Snip

De molen heeft een nieuwe rieten dak gekregen, verschillende balken zijn vervangen en het geheel is geschilderd.  De molen bemaalt met haar gevlucht van 15.30 meter de 300 pondemaat grote polder. De bovenas komt van de in 1972 omgewaaide Kolthof poldermolen, die bij Oosterbierum stond. De molen was van 1925 tot 1974 in het bezit van de familie Gaastra. Molenstichting Súdwest-Fryslân heeft de molen voor een symbolische gulden gekocht en zorgt sindsdien voor het onderhoud en de renovatie van de molen. 
 

 

Bezichting molen 

Dat kan. De molen is te bezichtigen wanneer deze draait en op afspraak. Molenaar Piet Meinderts is bereikbaar via 0515 – 707280. 
 

Nationale Molendag 2018

Op 12 en 13 mei is het Nationale Molendag. Op die dag  zijn tal van molens in heel Nederland open voor publiek. Ook de Snip is op die dag te bezichtigen. Je leest er meer over op www.molens.nl