• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Herontwikkeling Oosterpoort Sneek van start!

22 maanden geleden. 

Al enkele jaren staat het voormalige pand Bouma op de hoek van de Leeuwarderweg en de 2e Oosterkade in Sneek leeg. De hoek is in de loop der jaren verworden tot een “rotte kies”, maar daar komt als het aan de gemeente en aan het samenwerkingsverband Friso Bouwgroep B.V., Veenema Vastgoed B.V. en G.T. Brandsma Holding B.V. ligt verandering in. 

Op 23 april jl. zijn de omwonenden en raadsleden tijdens een besloten informatiebijeenkomst in ’t Oude Vat in Sneek op de hoogte gebracht van de toekomstige plannen. Friso Bouwgroep, Wijbenga Architecten en Antea Group hebben de plannen voor de hoek uit de doeken gedaan.
 

Officiële start 

Vandaag, (maadag 14 mei) is de herontwikkeling officieel van start gegaan. Wethouder Stella van Gent kreeg de eer om het eerste deel van de toekomstige bouwschutting te onthullen. Eerst wordt het bestaande pand gesloopt en daarna wordt de bodem gesaneerd. Tijdens het sloopproces blijven zowel de 2e Oosterkade als de steeg naar het Normandiaplein bereikbaar. Ondertussen wordt er gewerkt aan de planologische procedure. De verwachting is dat het ontwerpbestemmingsplan voor de zomer gereed is. Daarna start de formele procedure voor het vaststellen van het bestemmingsplan en kan aansluitend de omgevingsvergunning worden verleend. De appartementen worden naar verwachting eind 2018 in verkoop gebracht. 
 
 

Voorlopig ontwerp

Het ontwerp bestaat uit een commerciële ruimte op de begane grond en 6 appartementen, 3 maisonettewoningen en een penthouse op de verdieping. Het nieuwe gebouw krijgt de naam ‘Oosterpoort’, naar de stadspoort die vroeger aan het eind van de Oosterdijk stond. De omwonenden hebben het plan enthousiast ontvangen. 
 
 

Artist impressie 2e Oosterkade - Wijbenga architecten en adviseurs
 
 

Artist impressie Leeuwarderweg - Wijbenga architecten en adviseurs
 

Website

Onlang is ook de website www.herontwikkelingoosterpoort.nl live gegaan. Op deze website zal gedurende het proces steeds meer informatie te vinden zijn over de herontwikkeling en de vordering daarvan.