• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Basisschool de Librije weer klaar voor toekomst

11 maanden geleden. 

Alweer 10 maanden geleden begon Friso Totaalbouw (onderdeel van Friso Bouwgroep) aan de ver- en nieuwbouw van Basischool 'De Librije' in Gorredijk. Inmiddels is de school klaar voor gebruik! Reden voor een feestje. Vandaag, vrijdag 1 juni, werd het nieuwe onderkomen officieel geopend. 

Toekomstgericht bouwen

Omdat het voormalige schoolgebouw te klein werd en relatief verouderd was, is er gekozen voor een verbouwing en een uitbreiding. De school is nu weer helemaal klaar voor de toekomst. Het huidige gebouw is uitgebreid met een nieuwe ontvangsruimte, een aantal kantoren en twee nieuwe leslokalen op de verdieping. 'Het nieuwe onderkomen biedt nu plaats voor 55 leerlingen, waardoor de leslokalen geschikt zijn gemaakt voor groepen van 20 tot 25 leerlingen. De kinderen krijgen hierdoor de aandacht en de ruimte die ze verdienen' aldus Egbert van der Veen, projectleider Friso Totaalbouw. 


Fotografie: www.dorensyvonne.com - Klik hier voor meer foto's 

Eigentijdse uitstraling

Naar een ontwerp van Wind Architecten Adviseurs uit Drachten werd de nieuwbouw uitgevoerd in een prefabhoutscontructie met daaromheen een stalen gevelbeplating. De draagconstructie is eveneens van staal gemaakt. De aluminiumkozijnen zijn gedeeltelijk voorzien van aluminium zonwering, waardoor de school een eigentijdse uitstraling heeft gekregen. 

School in gebruik

Tijdens de bouwwerkzaamheden is de school in gebruik gebleven. Gevaarlijke situaties voor de kinderen werden voorkomen door de afbakening rondom de bouwplaats met behulp van bouwhekken. Daarnaast werden er in het schoolgebouw stofschotten geplaatst om te voorkomen dat de schoolkinderen en docenten overlast konden ervaren.