• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Eysingahuis Leeuwarden grondig verbouwd

19 maanden geleden

In 2016 startte Aannemingsmaatschappij Friso met de eerste restauratiewerkzaamheden aan het Eysingahuis in Leeuwarden. Het rijksmomument uit de 16de eeuw werd in deze eerste fase grondig aangepakt waarbij met name de oude stijlkamers op de begane grond in ere hersteld zijn. In 2017 zette Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) deze werkzaamheden voort op o.a. het binnenplein. Afgelopen maanden werden de laatste schilder-, timmer- en behangwerkzaamheden verricht, waarmee het eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser weer geheel zijn eigen allure terug kreeg.

Lees meer

Aan de slag met 38 woningen Harlingen

19 maanden geleden

In opdracht van De Bouwvereniging, de woningcorporatie uit Harlingen, gaat Friso Bouwgroep binnenkort aan de slag met de nieuwbouw van 38 levensloopbestendige nul-op-de-meter-woningen in Harlingen. Het project is samen met Alynia Architecten uit Harlingen, Invent Advies uit Beilen, Ingenieursbureau Meijer en Joustra uit Heerenveen en Otte installaties uit Sneek in een Design & Build project ontwikkeld. Afgelopen maandag (4 december) werd het contract officieel getekend.

Lees meer

Must see: documentaire St. Clemenskerk Ameland

19 maanden geleden

Afgelopen zaterdag werd de Sint Clemenskerk in Nes (Ameland) officieel ingewijd door bisschop Ron van der Hout. De kerk ging verloren bij een grote brand in februari 2013. Friso Bouwgroep en dan met name de vakmannen van Friso Restauratie verzorgden de wederopbouw van de rooms-katholieke kerk. Komende week besteedt Omrop Fryslân meer aandacht aan de Sint Clemenskerk met de documentaire 'In nij tij'.

Lees meer

Versterken en verduurzamen, twee vliegen in een klap!

19 maanden geleden

Versterken en verduurzamen? In het aardbevingsgebied worden beide aspecten gecombineerd! Op dit moment realiseert Bouwborg het verstevigen en het verduurzamen van 62 woningen in Loppersum. Opdrachtgever Centrum Veilig Wonen heeft Bouwborg de opdracht gegund. De woningen worden in fases onder handen genomen.

Lees meer

Vervangende nieuwbouw voor Hotel Molenzicht Ameland

20 maanden geleden

In opdracht van hotel/restaurant ‘Molenzicht’ realiseert Friso Totaalbouw B.V. een nieuw hotel aan de Noorderweg in Nes op Ameland. Het voormalige hotel wordt eerst gesloopt, waarna er een hotel met 16 hotelkamers en restaurant voor terug komt.

Lees meer

Renovatie hofwoningen trekpleister voor architectuur

20 maanden geleden

In opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser realiseert Aannemingsmaatschappij Friso de renovatie van 8 arbeiderswoningen aan de Karwijhof in Nagele. De onlangs aangewezen gemeentelijke monumenten stammen uit de wederopbouwperiode en zijn ontworpen door inmiddels overleden architecten Lotte Stam Beese en Ernest Goosman. De woningen waren tot voor kort eigendom van woningcorporatie Mercatus en zijn door Vereniging Hendrick de Keyser gered van de sloop. Hiermee zet Friso Bouwgroep samen met Hendrick de Keyser een nieuwe stap in de revitalisering van Nagele.

Lees meer

Start bouw Houkepoort Sneek deel ll een feit!

20 maanden geleden

7 November vierden de allereerste toekomstige bewoners van bouwdeel ll de start van de bouwwerkzaamheden op het Wooneiland Houkepoort in Sneek. Nadat de symbolische eerste paal werd geslagen, konden de bewoners alvast een bezoek brengen aan hun kavels en werd er uiteraard geproost met een hapje en een drankje.

Lees meer

3000 woningen Hoogeveen in onderhoud bij Bouwborg

21 maanden geleden

In opdracht van Wooncorporatie Domesta is Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) bezig met het uitvoeren van planmatig onderhoud aan woningen in Hoogeveen. De wooncorporatie verhuurt deze woningen en heeft Bouwborg geselecteerd voor het onderhoud, de service en de mutatiewerkzaamheden. In totaal zijn er ca. 3000 woningen die een beroep kunnen doen op de service van Bouwborg.

Lees meer

Jurriƫns Noord geeft pakhuis uit 1657 nieuwe bestemming

21 maanden geleden

Dat Jurriëns Noord specialist is in het herstellen van monumentale panden, moge na het zien van deze klus in Harlingen duidelijk zijn. Het echte ambachtelijke timmerwerk, waarbij Puur Vakmanschap zich laat gelden, wordt momenteel toepast in een monumentaal ‘Pakhûs’ uit 1657. Behoud van het historische erfgoed is uiteraard de leidraad in de uitvoering.

Lees meer

Wonen aan de Groote Veen in Eelde

21 maanden geleden

In de Groote Veen de nieuwste wijk van Eelde worden door Frisoplan vijf vrijstaande patiovilla’s met een geschakelde aanbouw ontwikkeld.

Lees meer