• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Van Zaailand naar bouwfeest Bouwplein!

11 maanden geleden. 

De bouw is dé branche met toekomstperspectief. Maar nog niet iedereen is hiervan op de hoogte of weet hoe leuk en uitdagend de bouw is. Daarom toveren o.a. Friso Bouwgroep, Dijkstra Draisma, WMR, Bouwmensen en bouwopleidingen woensdag 6 juni het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden om tot een groot Bouwplein. Friese bouw/infra- en opleidingsbedrijven laten bezoekers ervaren wat je in de bouw allemaal kunt doen en worden. Van timmeren, metselen of een kraan besturen tot 3D modelleren en constructies bouwen.

Bouwplein voor jong en oud

Iedereen is tegenwoordig bezig met een duurzame toekomst en dat is maar goed ook. De bouw kan hier een grote bijdrage aan leveren. Denk aan gasloze woningen en bedrijfsgebouwen of juist aan nieuwe vormen van energie. Maar om deze toekomst haalbaar te maken hebben we technische mensen nodig. Op de bouwplaats, op productielocaties, in de werkvoorbereiding, bij het ontwerpen, het bedenken van nieuwe mogelijkheden, ga zo maar door. Met het Bouwplein willen we jong en oud enthousiast maken voor de bouw.
 
 
Op het Bouwplein kun je informatie krijgen, maar er is vooral van alles te doen. Zo kun je een bootje in elkaar timmeren, leer je een kraantje besturen en is er de korte kluswork-shop voor vrouwen ‘Hoe word ik een handige Harrie’. Bovendien zijn er VR-brillen, kunnen kinderen van afvalhout een ‘landmark’ timmeren en is er een interactieve quiz. 
 

Meer informatie? 

Friso Bouwgroep heeft o.a. samen met Bouwen aan de bouw, Dijkstra Draisma, Bouwmensen en bouwopleidingen in Fryslân de handen ineengeslagen en laten woensdag 6 juni gezamenlijk zien wat de Bouw en Infra te bieden heeft. Ook de sectoren die met bouw en infra samenwerken presenteren zich, zoals de installatiebranche, Defensie, Frysk Lab en de Chauffeurs Vereniging Friesland.
 
Meer informatie over dit evenement vind je op de Facebookpagina van De Bouw Iets Voor Jou. Het evenement is van 09.00 uur tot 15.00 uur en vindt plaats op het Wilhelminaplein te Leeuwarden. Deelname is gratis.