• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Van Zaailand naar bouwfeest Bouwplein!

12 maanden geleden. 

De bouw is dé branche met toekomstperspectief. Maar nog niet iedereen is hiervan op de hoogte of weet hoe leuk en uitdagend de bouw is. Daarom toveren o.a. Friso Bouwgroep, Dijkstra Draisma, WMR, Bouwmensen en bouwopleidingen dinsdag 4 en woensdag 5 juni het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden om tot een groot Bouwplein. Friese bouw/infra- en opleidingsbedrijven laten bezoekers ervaren wat je in de bouw allemaal kunt doen en worden. Van timmeren, metselen of een kraan besturen tot 3D modelleren en constructies bouwen.

Bouwplein voor jong en oud

Bedrijven staan te springen om technisch personeel. Hoe interesseer je dan jongeren voor een opleiding en beroep in de techniek? Door ze hier al vroeg mee in aanraking te laten komen. Op 4 en 5 juni organiseert ROC Friese Poort daarom samen met het bedrijfsleven Dynamiek in Techniek of te wel het bouwplein op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Leerlingen van Friese vmbo- en basisscholen kunnen hier op verschillende manieren kennis maken met de techniek- en bouwsector. Met een heuse skelter- en robotrace. Gedeputeerde Sander de Rouwe opent het evenement op 4 juni. 
 
 
Tijdens de races zijn er verschillende activiteiten. Zo kunnen bezoekers onder andere hun eigen villa ontwerpen, een brug bouwen, maar ook metselen, solderen en een steiger bouwen. Met het zogenaamde bouwpleinspel is een drone te winnen. Verschillende techniek- en bouwbedrijven zijn met stands aanwezig. En defensie demonstreert met een VR-bril een unieke belevenis.

Meer informatie? 

Friso Bouwgroep heeft o.a. samen met Bouwen aan de bouw, Dijkstra Draisma, Bouwmensen en bouwopleidingen in Fryslân de handen ineengeslagen en laten dinsdag 4 en woensdag 5 juni gezamenlijk zien wat de Bouw en Infra te bieden heeft. Ook de sectoren die met bouw en infra samenwerken presenteren zich. 
 
Meer informatie over dit evenement vind je op de Facebookpagina van Skelterrace Friesland. Het evenement is op 4 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur en op 5 juni van 09.00 tot 15.00 uur en vindt plaats op het Wilhelminaplein te Leeuwarden. Deelname is gratis.