• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Eerste duurzame vakantiewoningen Akkrum opgeleverd!

11 maanden geleden. 

In recreatiepark Tusken de Marren zijn twee energiezuinige vakantiewoningen klaar voor gebruik. Friso Bouwgroep nam de bouw van de woningen op zich en realiseerde eerder al diverse recreatiewoningen op het vakantiepark. Het recreatiepark gelegen aan de rand van het watersportdorp Akkrum is zeer gebaat bij de energie-neutrale woningen. De vraag naar duurzame onderkomens neemt ook in de recreatiesector steeds meer toe, aldus projectontwikkelaar Bert Rotteveel.Duurzame vakantiewoning

De energielodges zijn speciaal ontwikkeld als duurzaam vakantieverblijf. Uitgangspunt is energie-neutraal oftewel de energie die verbruikt wordt, wordt door de panelen op het dak zelf opgewekt. Er zit wel een stroomaansluiting zodat de stroom die in de zomer wordt opgewekt, terug-geleverd wordt aan het net en in de winter afgenomen kan worden op het moment dat er een tekort aan zon is.

Duurzaam materiaal

Uiteraard zijn er voor deze duurzame vakantiewoningen duurzame materialen toegepast. De woning is niet voorzien van een gasaansluiting. De energielodges zijn voorzien van vloerwarming. De vierpersoons- en zespersoonswoning zijn voorzien van vloerwarming, een warmtepomp en zonnepanelen.