• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Terugblik Dag van de Bouw 2018

22 maanden geleden. 

“Na enkele jaren van crisis is de bouw herboren en dat laat ze vandaag op 130 locaties zien.” Met deze woorden opende Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, mede namens Uneto-VNI, VNConstructeurs en Aannemersfederatie Nederland de Dag van de Bouw 2018 bij de Fenixloods in Rotterdam.

De Dag van de Bouw werd dit jaar voor de 13e keer georganiseerd. Er waren 130 bouwplaatsen geopend voor het publiek variërend van zorginstellingen tot sluizen, van renovatiewerk tot de aanleg van rivierlandschappen, en dat van Groningen tot in Limburg.

Expertisecentrum Heerenveen

Dit jaar hebben wij als Friso Bouwgroep zijnde het expertisecentrum voor ouderenzorg in Heerenveen opengesteld. Dit in samenwerking met ziekenhuis Tjongerschans, Bouwmensen en Engie. Medewerkers, eindgebruikers, maar ook omwonenden en andere geïnteresseerden waren van harte welkom om de aanbouw van het expertisecentrum van dichtbij te bekijken. De bouwplaats werd opengesteld van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op deze dag konden de bezoekers op verschillende manieren kennismaken met de bouw. De bezoekers konden onder andere deelnemen aan een rondleiding over de bouwplaats. De medewerkers van Friso Bouwgroep hadden hun woordje klaar staan voor de bezoekers om alles te vertellen over de nieuwe functie van het gebouw. Voor de kinderen stond er een levensgrote knikkerbaan klaar waar je wel even zoet mee was. Kortom, er was genoeg te beleven.  

Vijf bijzondere openingen door het hele land

De Dag van de Bouw is op vijf locaties officieel geopend. In Groningen was de opening bij multiculturele centrum in aanbouw Forum, in Zenderen bij het innovatieve zorghotel, in Nieuwegein bij de high tech Beatrixsluis, bij het gelijknamige natuurproject in Oijen-Wansum en in Rotterdam bij de Fenixloods. Deze voorbeeldprojecten laten zien hoe gevarieerd de projecten in de bouw zijn. De sector maakt zorg, wonen, werken, reizen, recreëren, vervoer en cultuur in heel Nederland mogelijk.