• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Vernieuwde locatie Aeres Emmeloord officieel geopend!

24 maanden geleden. 

In opdracht van de Aeres Groep, dé groene kennisinstelling van Nederland, realiseerde Friso Totaalbouw B.V. in slechts 5 maanden tijd een nieuw praktijklokaal, een theorieruimte, kantoren en diverse lerarenkamers ter uitbreiding van de bestaande onderwijslocatie in Emmeloord. 28 juni jl. werd de vernieuwde school officieel geopend. 

Engineering en build

Naast de realisatie van het nieuwe onderkomen verzorgde Friso ook de engineering van het ontwerp en de aanvraag van de omgevingsvergunning. De nieuwbouw heeft een opvallende gevel gekregen, waarbij het unieke metselwerk en de zwarte aluminium kozijnen het gebouw een bijzonder karakter geven. Tijdens de bouwwerkzaamheden bleef de bestaande school in gebruik. De dagelijkse gang van zaken kon ongehinderd en met zo weinig mogelijk overlast gewoon door gaan.

Hergebruik materialen 

Naast het project in Emmeloord heeft Friso ook diverse projecten mogen voltooien bij de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten. Zo creëerde Friso onlangs nog een bijzondere overkapping. Tijdens deze verbouw is er bewust omgegaan met al het afvalhout wat vrijkwam. Diverse houten onderdelen hebben een nieuw leven gekregen in de vorm van een tafel. Deze tafels worden weer als nieuw meubilair ingezet bij de vernieuwde locatie in Emmeloord. Het ontwerp van de tafels is afkomstig van Mooij Architectuur. Friso zorgde voor een kenmerk op de tafels, zodat de gebruikers altijd kunnen herleiden waar de tafels vandaan komen.