• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Hotel Molenzicht helemaal klaar voor eerste gasten

23 maanden geleden. 

In opdracht van hotel/restaurant 'Molenzicht' realiseerde Friso Totaalbouw B.V. in slechts 7 maanden tijd een nieuw hotel aan de Noorderweg in Nes op Ameland. Het befaamde hotel opende, nadat het voormalige hotel eerst gesloopt werd, onlangs (10 juli jl.) haar deuren. 

Vervangende nieuwbouw met uitstraling van toen

Het bestaande hotel was netjes, schoon en gezellig, maar niet meer van ‘nu’. Daarom werden er plannen gemaakt voor nieuwbouw. De huidige locatie was een van de unieke punten, dus die bleef behouden. De oorspronkelijke uitstraling, van twee gebouwen, werden ook behouden. In 2016 tekende Drachtster architect Auke J. de Vries het eerste ontwerp, waarna de sloop van het bestaande hotel kon worden ingezet. Vervolgens realiseerde Friso in een zeer kort bouwtijd de nieuwbouw, bestaande uit drie bouwlagen. Zowel op de eerste- als tweede verdieping zijn hotelkamers gerealiseerd. Op de begane grond bevinden zich de entree, loungeruimte, restaurant en een grote keuken. De sloop, installaties, inrichting en de keuken zijn door derden uitgevoerd.

Terugblik met eigenaar Prem Brouwer

Binnenkort verschijnt in het Friso Nijs een geheel interview met eigenaar Prem Brouwer waarin hij vertelt over dit befaamde Amelander hotel en de bliksemsnelle nieuwbouw.