• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bezoek de Open Monumentendag

18 maanden geleden. 

Aankomend weekend (8 en 9 september 2018) worden meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis opengesteld voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal gesproken niet zo snel komt! 

Het thema is dit jaar 'In Europa'. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent ligt dit jaar op wat ons in dit deel van de wereld zoal cultureel aan elkaar bindt. Het eeuwenoude koetshuis ‘De Oldengaerde’ in Dwingeloo is hier een mooi voorbeeld van. 
 

Kijkje in eeuwenoud koetshuis

Momenteel wordt het koetshuis verbouwd tot beheerderswoning. Vorig jaar is het casco van het hoofdgebouw volledig gerestaureerd. In 2019 wordt het interieur opgeknapt. In opdracht van Stichting het Drentse Landschap voert Jurriëns Noord (onderdeel Friso Bouwgroep) hier diverse restauratie werkzaamheden uit. Des te meer reden om eens een kijkje te nemen bij de restauratie van een eeuwenoud monument. 
 

Fotografie: Dorens van der Werf. Meer foto's van dit project vind je hier.
 

Nieuwsgierig geworden? 

Benieuwd naar het project van Jurriëns? Of ben jij benieuwd naar een project bij jou in de buurt? Ga voor meer informatie over alle projecten naar de website van Open Monumentendag. www.openmonumentendag.nl