• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Doe mee aan onze challenge!

10 maanden geleden. 

Ben jij creatief, ondernemend en bruis je van de inspiratie. En wil jij bijdragen aan een duurzame wereld? Dan zijn wij samen met heel veel andere bedrijven en organisaties op zoek naar jou! 

Doe mee aan de challenge

Wij geloven dat er veel kennis en talent in Fryslân verscholen zit. Dit willen we inzetten voor het versterken van de duurzame innovatiekracht van Fryslân. Jij wordt uitgedaagd om jouw kennis en talent in te zetten voor het ontwikkelen van een duurzaam businessmodel. Kraak met nog 500 andere creatievelingen één van de 15 challenges waaronder die van Friso Bouwgroep: Maak het verschil! Bedenk een ‘Nieuwe Jas’ voor een duurzame woning? Voor onze collega’s van Friso Civiel ligt er ook een mooie uitdaging bij het Wetterskip; Ontwerp een energieneutraal gemaal.
 
Tijdens de Bootcampdag maak je kennis met het complete team en ga je aan de slag met de challenge. Tijdens het slotevent op 13 november 2018 worden de plannen aan de jury gepresenteerd. Word jij samen met jouw team de winnaar? 
 
 

Onze challenge: Maak jij met ons het verschil?

Waarom een huis bouwen met een schil van bakstenen of steenstrips, dat kan toch anders? Dat is de vraag die Friso Bouwgroep zich al een aantal jaren stelt. Door deel te nemen aan deze challenge wil Friso Bouwgroep samen met jullie op het gebied van duurzaamheid en innovatie hét slimme antwoord vinden op deze vraag. Zo bouwen we samen aan de toekomst.
 
Friso Bouwgroep maakt al jaren het verschil! Met ruim 70 jaar ervaring bouwden, verbouwden, ontwikkelden en restaureerden wij tal van spraakmakende projecten. Door de jarenlange ervaring is er een stevige basis ontstaan met moderne productiemiddelen en vakmensen. Zo kan Friso snel en efficiënt een goed product leveren. Toch denken we dat het nog sneller, efficiënter en beter kan. Vandaar dat wij opzoek zijn naar het antwoord op de volgende vraag: 
 

Bedenk jij de 'nieuwe jas' voor ons toekomstige huis?

 

 
Friso Bouwgroep is op zoek naar een alternatief voor de buitenkant van een huis. Al decennialang worden bakstenen gebruikt om muren voor woningen en gebouwen te maken. Helaas is baksteen niet echt duurzaam en toekomstbestendig. Zeker niet als je het vergelijkt met bijvoorbeeld hout. Bij Friso Bouwgroep werken we al jaren aan het industrialiseren van het bouwproces. We bouwen zoveel mogelijk met prefabelementen die in onze duurzame prefabfabriek gemaakt worden. Daardoor bouwen we sneller en beter. Deze elementen zijn van beton of hout. Om de woning toch een mooie uitstraling te geven worden er op de bouwplaats nog steeds muren omheen gemetseld. Kan jij het verschil maken door een alternatief te bedenken? 
 
We hebben een aantal wensen op een rij gezet waar de uiteindelijke oplossing aan moet voldoen. De oplossing is uiteraard circulair en duurzaam en voldoet aan de volgende criteria: 
 
  • Toekomstbestendig
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Sneller bouwen
  • Een gezonde en fijne woning voor de bewoners en de omgeving
     

Meld je aan

Word jij enthousiast van de challenge van Friso? En wil jij samen met ons voor het maximaal haalbare gaan? Of wil je je inschrijven voor een andere challenge? Ook dat is mogelijk! Ga voor alle challenges en meer informatie naar www.duurzame-innovatie-challenge.frl  en schrijf je in!