• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Laatste woningen Harinxmaland Sneek opgeleverd!

11 maanden geleden. 

In het waterrijke landschap, nabij de Friese elfstedenstad Sneek werkte Friso Bouwgroep afgelopen jaar aan de realisatie van 19 energiezuinige en onderhoudsarme woningen. De woningen werden in twee fasen opgeleverd. Onlangs werden de sleutels aan de laatste bewoners overhandigd. 

Groene omgeving

Harinxmaland maakt deel uit van een grote nieuwe woonwijk aan de noordkant van Sneek. Naamgever van het plan is Harinxma State, bewoond door de welgestelde Friese familie Harinxma. Ze kozen voor deze plek om het waterrijke landschap, de brede horizon en het geluid van weidevogels. In de omgeving kenmerkt het landschap zich door haar openheid. Typerend zijn de dijken en waterwegen met cultuurhistorische waarde die zorgen voor een blokvormige kavelstructuur. In het nieuwbouwplan zijn deze kenmerken ook toegepast. Er is veel ruimte voor groenvoorzieningen en water.

Energiezuinige en onderhoudsarme woningen

Frisoplan heeft in de nieuwe woonwijk in totaal19 woningen ontwikkeld. Deze zijn allemaal gesitueerd op zeer brede kavels aan het water. Alle woningen zijn erg goed geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming op de begane grond en zijn uitgevoerd met onderhoudsarme kunstof kozijnen en dubbele beglazing.