• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Eysingahuis Leeuwarden opent museumkamer

6 maanden geleden. 

Aanstaande donderdag (29 november) opent het Eysingahuis in Leeuwarden de deuren van een nieuw museumhuis. Het in het centrum gelegen Eysingahuis werd vanaf 2015 door Friso Bouwgroep grondig verbouwd en gerestaureerd. Naast de realisatie van vijf appartementen op de verdieping werden alle oude stijlkamers op de begane grond in ere hersteld. Voor opdrachtgever en eigenaar Vereniging Hendrick de Keyser des te meer reden om van dit stijlvolle herenhuis ook een museum te maken.

Renovatie één groot avontuur

Het Museumhuis Van Eysinga is een stijlvol herenhuis uit de 18e eeuw met prachtig ingerichte kamers. Het huis werd in 1783 in Lodewijk XVI-stijl gebouwd voor Frans Julius Johan van Eysinga. Zowel de collega’s van Aannemingsmaatschappij Friso als de vakmannen van Jurriëns Noord werkten aan de renovatie.  Ann-Katrin Adolph, architect bij Vereniging Hendrick de Keyser vertelt: "De renovatie was een groot avontuur. We herontdekten een oude personeelszone die in ongebruik was geraakt en deden onderzoek naar de originele kleuren van het interieur. Zo konden we de sfeer en grandeur van vroeger weer terughalen."

Plof op de bank in het museum

Het Eysingahuis is hiermee één van de uiteindelijk 35 museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser. Een vernieuwende “winkelketen van musea” met prachtige huizen uit alle perioden en stijlen. In de Museumhuizen hoef je niet te fluisteren of met je handen op je rug rond te lopen. Je wordt juist uitgenodigd om je thuis te voelen: ga lekker zitten in de vensterbank of kijk eens in de lades.


Meer informatie

Meer informatie over de grondige verbouw vindt u hier. Meer weten over het museum? Houd dan de website van Vereniging Hendrick de Keyser in de gaten.