• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Aan de slag met duurzame Sterrenschool Hilversum

5 maanden geleden. 
Aan de Huygenstraat/Leeuwenhoekstraat in Hilversum is Friso Bouwgroep deze week gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Sterrenschool. De nieuwe vervangende school wordt in opdracht van STIP (Openbaar Onderwijs Hilversum) duurzaam gebouwd. Zo worden er zoveel mogelijk circulaire bouwmaterialen toegepast en zal het gebouw energieneutraal worden. 
 

Passend bij de eindgebruikers en omgeving

Vanwege de grote toename in het aantal leerlingen werd de huidige school te klein. Met inbreng van de leerlingen, ouders en deskundigen is er door Mies architectuur een nieuwe school ontworpen. De nieuwe school zal in de toekomst volledig aansluiten op het nieuwe onderwijsconcept, waarbij de leerlingen les krijgen van meerdere vakdocenten. 
 
Aan de huidige locatie is de oude school inmiddels gesloopt. Vorige week is Friso Bouwgroep gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe school zoals het uitzetten van de bouwketen en het plaatsen en opstarten van het eerste grondwerk. Naar verwachting wordt deze week gestart met de fundatie.
 

Circulair bouwen

Friso Bouwgroep heeft samen met de opdrachtgever gekeken naar circulaire materialen en het demontabel maken van het gebouw. Zo worden demontabele gevels en kozijnen toegepast en is er gekozen voor een volledig recyclebare dakbedekking. Daarnaast wordt er nog gekeken naar de detaillering van het gebouw. 
 
Naar verwachting wordt het nieuwbouw project medio juli 2019 opgeleverd door Friso Bouwgroep. Voor het volgende schooljaar zal het gebouw in gebruik genomen worden. Na de bouw van de nieuwe school zal ook de invulling van het schoolplein en de schoolomgeving gezamenlijk met de omwonenden verder ontwikkeld worden. Donkergroen maakt hiervoor het ontwerp.