• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso Totaalbouw transformeert hangar tot kantoorgebouw

4 maanden geleden. 

In opdracht van Nuon Energy Amsterdam realiseert Friso Totaalbouw de transformatie van een hangar voor zweefvliegtuigen naar een servicegebouw met kantoorruimten. Het bestaande gebouw wordt eerst volledig gestript waarna er een 100% energieneutraal gebouw voor terug komt.

Hergebruik bestaande onderdelen

Op dit moment is Friso Bouwgroep gestart met de sloop van het voormalige gebouw. Voor het nieuwe gebouw wordt de bestaande fundatie, de betonvloer en de staalconstructie hergebruikt. Daarnaast worden de kozijnen vervangen door duurzame aluminium buitenkozijnen en worden er nieuwe installaties aangebracht. Ook zal de inrichting van het gebouw aangepast worden, zodat er kantoren en opslagruimten ontstaan. Naar verwachting is het gebouw voor de kerstvakantie wind- en waterdicht. Eind april 2019 staat de oplevering gepland waarna het gebouw in gebruik genomen wordt.

100% energieneutraal gebouw

Het nieuwe onderkomen zal 100% energieneutraal worden opgeleverd. Mensonides uit Sneek is betrokken als installateur en verzorgt alle nieuwe toepassingen. Zo worden er 263 zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt er een grijswatersysteem toegepast. Daarnaast zorgt een aardwarmtepomp voor de verwarming van het gebouw en worden er 8 oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaats.