• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso Bouwgroep pronkt op shirts Sterkste man Fryslân

22 maanden geleden

A.s. zaterdag (19 mei) is het zover! Dan pronkt Friso Bouwgroep in IJlst op de t-shirts van de sterkste mannen van Fryslân. Tijdens deze speciale editie worden o.a. Wout Zijlstra, Gorrit Visser en Gerrie Lagenveen uitgedaagd tijdens de onderdelen brandweerwagen trekken, boomstam tillen en gewicht heffen.

Lees meer

Verbouw Zeevaartschool Terschelling gegund aan Friso

22 maanden geleden

In opdracht van Stichting NHL Leeuwarden gaat Friso Bouwgroep binnenkort voortvarend aan de slag met de zogenoemde Revitalisering van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Binnenkort start Friso met de voorbereidingen van de modernisering van het schoolgebouw. De onderwijsinstelling wordt veranderd in een eigentijdse onderwijsomgeving die klaar is voor de toekomst.

Lees meer

Herontwikkeling Oosterpoort Sneek van start!

22 maanden geleden

Al enkele jaren staat het voormalige pand Bouma op de hoek van de Leeuwarderweg en de 2e Oosterkade in Sneek leeg. De hoek is in de loop der jaren verworden tot een “rotte kies”, maar daar komt als het aan de gemeente en aan het samenwerkingsverband Friso Bouwgroep B.V., Veenema Vastgoed B.V. en G.T. Brandsma Holding B.V. ligt verandering in. 

Lees meer

Muziekwinkel Doetinchem krijgt nieuwe bestemming

22 maanden geleden
In Doetinchem wordt de voormalige muziekwinkel Music Palace Vriese omgebouwd tot een appartementencomplex met winkelruimte. Friso Oost start begin juni met de verbouw.
 
Lees meer

Gerenoveerde molen De Snip weer open

23 maanden geleden

Al ruim 200 jaar staat aan de Heidenskipsterdyk Poldermolen De Snip. Onlangs is de molen, na een renovatie opnieuw geopend. De molenbouwers van Jurriëns Noord mochten deze mooie klus uitvoeren. 

Lees meer

Bewoners worden betrokken bij bouw Zorgboerderij

23 maanden geleden

De plannen lagen in 2014 al kant en klaar te wachten tot de sloop kon beginnen. Begin 2018 was het eindelijk zover; de bouw van een nieuw gedeelte van Zorgboerderij Eastwei 4 in Oppenhuizen ging van start. Een bijzonder project, want tijdens de bouw is een groot deel van de zorgboerderij in gebruik als woon- en werkgebouw voor mensen met ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’. Dat vraagt om extra aandacht voor de omgeving. Projectleider Egbert van der Veen vertelt over de bijzondere band met de bewoners en de voortgang van de bouw.

Lees meer

Hoe bouw je circulair? Laat je inspireren!

24 maanden geleden

Ben jij benieuwd hoe circulair bouwen er in de praktijk uitziet? Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw van de opleiding Uniformberoepen in Leeuwarden. In slecht 7 maanden tijd werd de nieuwe thuisbasis, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

Friso Bouwgroep aan de slag met 110 nieuwe woningen in Harlingen

24 maanden geleden

In opdracht van De Bouwvereniging, de woningcorporatie uit Harlingen, mag Friso Bouwgroep binnenkort aan de slag met de nieuwbouw van 110 woningen in Plan Zuid fase 2. Naast de 110 woningen is Friso sinds december vorig jaar al volop bezig met 38 woningen levensloopbestendige en nul-op-de-meter-woningen in de Oosterparkwijk. Beide projecten zijn samen met Alynia Architecten uit Harlingen, Invent Advies uit Beilen, Ingenieursbureau Meijer en Joustra uit Heerenveen en Otte installaties uit Sneek in een Design & Build traject ontwikkelt.

Lees meer

Friso Bouwgroep brengt Social Return in praktijk!

24 maanden geleden
Bij de nieuwbouw van de ruim 140 nieuwe woningen in Harlingen wordt door Friso Bouwgroep succesvol ingezet op Social Return. Bureau PMO, gespecialiseerd in het opzetten en begeleiden van SROI-trajecten, laat a.s. maandag de officiële contracten ondertekenen met de eerste kandidaten. 
 
Lees meer

Friso Oost bouwt NOM-modelwoning

24 maanden geleden

In Enschede heeft Friso Oost meegewerkt aan de verduurzaming van een huurhuis uit 1982. Deze woning van woningbouwcorporatie Domijn staat model voor andere sociale huurwoningen die energieneutraal gemaakt moeten worden. 

Lees meer