• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Renovatieklus Gemeente Terschelling onderdeel van waddenambities 2020

8 maanden geleden. 

Voor Friso Totaalbouw lag er dit jaar, naast de renovatie van de Zeevaartschool (MIWB) nog een mooie renovatieklus op Terschelling. In opdracht van Gemeente Terschelling werkte Friso aan de renovatie van het zogenoemde oudbouw gedeelte van het gemeentehuis. Het pand uit 1953 werd zowel aan de buitenzijde als de binnenzijde onder handen genomen.

Duurzame ambities

In samenwerking met de gemeente en de architect is er gekeken naar de mogelijkheden voor het renoveren van de oudbouw. Daarbij is rekening gehouden met de historische uitstraling en de duurzame ambities van de waddeneilanden. In 2020 hebben alle eilanden de ambitie om zelfvoorzienend te zijn. Voor het gemeentehuis geldt dat er al verschillende maatregelen getroffen zijn, waaronder de uitbreiding in 2007.

Historische uitstraling

Voor het oude gedeelte, waar zich onder andere de raadzaal bevindt, zijn diverse maatregelen getroffen. Zo zijn de huidige gevelkozijnen vervangen door nieuwe houten kozijnen en zijn aan de buitenzijde de tufsteen elementen hersteld en natuursteen onderdelen vernieuwd. Ook is het gevelmetselwerk hersteld en op diverse plaatsen opnieuw gevoegd. Aan de binnenzijde van de oudbouw is de raadzaal vernieuwd. Zo is er een nieuwe doorgang gerealiseerd, waardoor de raadzaal veel ruimer geworden is.

Bouwen op de eilanden

Bouwen op de eiland geeft een bijzonder eilandgevoel. Met heel veel plezier bouwde Friso eerder al de nieuwe Brede School en in datzelfde jaar renoveerde Friso de welbekende Brandaris in het centrum van West Terschelling. Op dit moment werkt Friso aan de revitalisering van de Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB). Kortom Friso Bouwgroep is bekend met de eilandcultuur.