• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouw wooncomplex De Witte Olifant van start

8 maanden geleden. 

De eerste concrete bouwbewegingen aan de Oostzijde van de Zaan in Zaandam zijn van start. Afgelopen week werd de eerste damwand, die het wooncomplex moet gaan beschermen tegen het water van de Zaan, geslagen. Na de sloop (september 2017) heeft het project stilgelegen vanwege de bouwvergunning en de bezwaren. Inmiddels is de bouwvergunning verleend en zal Aannemingsmaatschappij Friso binnenkort starten met de bouw. 

De Witte Olifant 

 
Op de plek van de voormalige koek- en beschuitfabriek ‘De Witte Olifant’ wordt een blok van 9 kadewoningen en 8 appartementen gerealiseerd in een industrieel lint langs het water. De variatie in gevels zorgt ervoor dat elke woning een eigen identiteit krijgt. Hierdoor ontstaat een rustig maar gedifferentieerd beeld. Om de toekomstige bewoners optimaal van het Zaanzicht te laten genieten, krijgt elke woning een eigen buitenruimte: vlonder aan het water, balkon en/of dakterras. Deze buitenruimtes en de grote glaspartijen verbinden de Zaan met de woning. 
 

Kadewoningen met eigen steiger

 
De woningen worden naar een ontwerp van NUNC architecten door projectontwikkelaar Frisoplan ontwikkeld. De indeling van de grondgebonden woningen, ook wel kadewoningen genoemd, is grotendeels bepaald. Maar kopers hebben veel vrijheid om de huizen anders in te delen zodat het helemaal aan hun eigen woonwensen voldoet. Op de begane grond komt de entree, een grote woonkeuken en bergruimte. Iedere de kadewoning beschikt over een grote steiger aan de Zaan. Op de eerste verdieping is een open ruimte met grote ramen met prachtig uitzicht over de Zaan. Op de tweede verdieping komen in de basis twee slaapkamers en de badkamer. Op de derde verdieping is het mogelijk om bijvoorbeeld nog een derde slaapkamer te realiseren met toegang tot het dakterras. Op dit moment is er nog één kadewoning beschikbaar en één kadewoning in optie. 

Appartementen en penthouses

 
Aan de noordzijde van het plan worden diverse appartementen gerealiseerd, verdeeld over vier bouwlagen. Op de bovenste verdieping komen twee ruime 'penthouses' met dakterras, uiteraard ook weer met de neus richting de Zaan. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.
 
 

Wil je meer weten? 

 
Ga voor meer informatie over de woningen naar de website van De Witte Olifant www.dewitteolifantzaandam.nl