• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Cobouw 50 toont groei Friso Bouwgroep

16 maanden geleden. 

De bouw floreert al weer een tijdje. Dat beeld wordt versterkt door de lijst die het vakblad Cobouw met hulp van accountantskantoor PwC samenstelt en afgelopen donderdag publiceerde. Friso Bouwgroep rolde als grootste omzetgroeier uit de jaarlijkse ranglijst. Al jaren laat Friso een stijgende lijn zien. Dit jaar steeg Friso elf plaatsen naar de 21ste plek.

Nieuwbouw fabriek

De huidige stijging is vooral toe te schrijven aan de nieuwbouw van de fabriek voor Danone Nutricia Early Life Nutrition in Haps. Deze fabriek zal voor meer dan tachtig landen babyvoeding produceren. Eind dit jaar wordt het project opgeleverd. Volgend jaar zullen de cijfers er weer heel anders uit zien.

 

Orderportefeuille telt mee

Naast het miljoenen project in Haps, weegt ook de orderportefeuille van afgelopen jaar en dit jaar mee. Zo voltooide Friso recent het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Marknesse en is Friso onlangs gestart met de verbouw van het voormalige Aegon-kantoor in Leeuwarden tot meer dan 500 studentenappartementen.

 

Alle Friese bouwers groeiden

Ook de andere Friese bouwers in de Cobouw Top 50 zagen hun omzet groeien. Bij Bouwgroep Dijkstra Draisma (235 werknemers) uit Bolsward en Dokkum groeide de omzet met 32,5 procent naar 145 miljoen euro. Daarmee was het bedrijf de op drie na grootste groeier. Goed voor nummer 32. Jorritsma Bouw (200 werknemers) uit Bolsward landde met 94 miljoen euro op plek 44.

De complete lijst download je hier.