• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Transformatie RWZI Neede in volle gang

4 maanden geleden. 

In Neede werkt Friso Oost aan de realisatie van Natuurpark Kronenkamp. Een bijzondere klus, want het expositie- en ontmoetingscentrum wordt gerealiseerd in een voormalige rioolwaterzuivering. 

 

50 vrachtwagens grind

Henk Bolster, bestuurslid van Stichting Natuurpark Kronenkamp vertelt erover de bouwactiviteiten: “Er wordt druk gewerkt aan het ontmoetingscentrum. Eerst zijn 50 vrachtwagens grind uit het filterbassin gehaald, er werden een in- en uitgang in de betonwand gezaagd en de vloeren zijn verwijderd. Wat nu volgt is dat er een glazen rand met parapludak op de bak geplaatst wordt.” In het ontmoetingscentrum komt ruimte voor exposities over vleermuizen, natuur, waterzuivering en duurzaamheid. De wens is om de tentoonstellingen wisselend, digitaal én interactief te maken. “Daarom hebben we ervoor gekozen de ruimte zo open mogelijk te laten. Met beamers, schermen en technische snufjes zal de ruimte dan gevuld worden”, vervolgt Bolster zijn verhaal.

Duurzaam en energieneutraal

De herbestemming van de waterzuivering is geen eenvoudige klus; vooral ook omdat het totale project wordt uitgevoerd als zeer duurzaam en energieneutraal. De samenwerking met Friso Oost loopt gesmeerd: “Het ontmoetingscentrum wordt door Friso onder handen genomen, dat loopt als een speer. De stichting Kronenkamp heeft een projectleider aangesteld. Hij onderhoudt de contacten met Friso, hierdoor kan er snel geschakeld worden. Zoals het er nu voorstaat zal de opening in het laatste weekend van juni 2019 plaatsvinden. 

 

Op de hoogte blijven?

De studenten van Saxion Hogeschool Enschede maken regelmatig filmpjes en foto’s van de vorderingen. Op facebook.nl/natuurparkkronenkamp is de bouw te volgen. Of kijk op www.natuurparkkronenkamp.nl voor alle informatie over het natuurpark. IVN Natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Meer informatie hierover op www.ivn.nl
 
Eind december komt het Friso Nijs uit, met daarin een uitgebreid interview met Henk Bolster van Stichting Natuurpark Kronenkamp. 

 

 

Opdrachtgever: Stichting Natuurpark Kronenkamp Neede