• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso Nijs winter 2018 uit!

6 maanden geleden. 

We tellen af naar Kerst. We sluiten een mooi jaar af en kijken graag terug op een paar bijzondere projecten die wij mochten realiseren. Ook interviewden wij opdrachtgevers waar we nu voor aan het werk zijn. 

Het voorwoord

In de wolken

We zijn een beetje ‘in de wolken’; Cobouw heeft ons tot snelst groeiende bouwbedrijf van 2017 benoemd. En ook 2018 gaat de boeken in als een goed jaar. We bouwden tal van aansprekende projecten en droegen zo bij aan de toekomst van Nederland. Onze bedrijfsvoering werd duurzamer en we legden de basis voor een paar mooie innovaties op bouwgebied. Ik hoop daar het komende jaar meer over te kunnen vertellen én de eerste resultaten daarvan te laten zien. 
 

Samenwerken

Wat Friso onderscheidt van andere bouwers is nog steeds de grote diversiteit aan disciplines die wij in huis hebben. Als wij deze krachten bundelen komt ons veelzijdig vakmanschap het beste tot haar recht. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwbouw op de Vliegbasis in Leeuwarden waarbij de mannen van Friso Civiel en de Aannemingsmaatschappij hard werken aan een mooi eindresultaat. In Marknesse mochten we een van de meest futuristische onderzoekscentra van Nederland bouwen voor het Nationaal lucht- en ruimtevaartcentrum. Michel Brouwer vertelt over dit bijzondere project. In het centrum van Leeuwarden bouwen wij aan Markt058; hét grootste studentenbolwerk van Friesland, een huzarenstukje. Technisch projectdirecteur Van den Berg vertelt in dit Nijs meer over dit project. Friso Oost bouwt een rioolwaterzuivering om tot vleermuizenverblijf en ontmoetingsplek bij natuurpark Kronenkamp. Een mooi initiatief waarbij natuur en omwonenden dichter bij elkaar komen.Educatie en ontmoeting; zo worden twee vliegen in één klap geslagen.
 

Jaarkalender

 
Natuurlijk vindt u ook bij deze Kersteditie weer een Friso-jaarkalender. Deze keer combineren wij hem met een special over Friso Leeuwarden. In zo’n special mag een interview met vestigingsleider ‘ús Abe’ niet ontbreken natuurlijk. Met een orderportefeuille vol veelbelovende projecten kijk ik vol vertrouwen uit naar 2019. Ik wens u gezellige feestdagen en een gezond en onvergetelijk jaar toe. 
 
Henk Dedden
algemeen directeur Friso Bouwgroep
 

 

 
Nieuwsgierig geworden? Je download het Nijs hier: