• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouwen aan fonkelnieuw stadsgezicht in Lochem

6 maanden geleden. 

In opdracht van Nystaete Group uit Oldenzaal is Friso Oost (vestiging Eibergen) deze week officieel gestart met de transformatie van de voormalige Rabobank op de historische Markt in Lochem. Friso heeft het zogenoemde ‘NyeMarkt’ project overgenomen van een failliete aannemer en zal het complete gebouw, bestaande uit 16 appartementen en winkel- en kantoorruimtes, naar verwachting in het najaar van 2019 opleveren.

Van Rabobank naar woon- en werklocatie

Het voormalige Rabobank kantoor is door de vorige aannemer van te voren volledig gestript. Nu de bouw officieel begonnen is kan er gestart worden met de daadwerkelijke transformatie. Er worden o.a. nieuwe gevels gemetseld, nieuwe daken, dakkappelen en loggia’s aangebracht en alle kozijnen worden vervangen. Daarnaast worden er eersteklas zonnepanelen op het dak aangebracht. Alle woningen beschikken straks over energielabel A en worden voorzien van hoogwaardige duurzame materialen, waaronder de HR++glas met isolerende eigenschappen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korte bouwtijd, mooie uitdaging

In het vernieuwde gebouw worden in totaal 16 koopappartementen, winkels en kantoorruimten gerealiseerd. Vanaf maart 2019 zal de Rabobank als advieskantoor terugkeren in het gebouw. Dit zal tijdens de verbouw plaatsvinden. Friso ziet dit als een mooie uitdaging. ‘De bouwtijd is ambitieus, zeker met de opening van de Rabobank in het vooruitzicht, maar zoals het nu lijkt is het haalbaar en zullen we er alles aan doen om dit project tot een succes te maken’, aldus projectleider Herbert Reerink van Friso Oost.


Belangstelling voor NyeMarkt?

Het vernieuwde woon- en werkgebouw krijgt straks de naam Nyemarkt. Heeft u belangstelling voor de nog twee beschikbare commerciële ruimtes van elk circa 225m2 of door beide te combineren van 450m2? Ga voor meer informatie naar de website van NyeMarkt www.nyemarkt.nl