• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

All electric woonproject Heerenveen bijna van start!

13 maanden geleden. 

In opdracht van WoonFriesland start Friso Bouwgroep binnenkort met de nieuwbouw van 52 all electric woningen in Heerenveen. De bouw en de installaties zijn al in augustus 2018 aan Friso gegund. WoonFriesland heeft van de voren de oude woningen gesloopt. Naar verwachting wordt in het eerste kwartaal van 2019 de eerste paal geboord.

Upgrade 52 woningen Heerenveen

WoonFriesland investeert fors in nieuwe en bestaande woningen in en om Heerenveen. In september is begonnen met de voorbereidingen van de sloop en vervangende nieuwbouw van de 52 woningen aan de Tjerk Bottemastraat, Piet van der Hemstraat, Vermeerstraat en de Van Goghlaan. Gezien de staat van de 52 woningen heeft WoonFriesland in overleg met de bewoners ervoor gekozen om de woningen te slopen en opnieuw te bouwen. De woningen uit 1965 voldoen niet meer aan het gewenste kwaliteitsniveau.

All electric en luchtdicht bouwen

De nieuwe woningen komen op dezelfde locaties als de huidige woningen. Alle woningen worden voorzien van twee woonlagen met een plat dak. Vijf woningen krijgen een puntdak. De nieuwe woningen krijgen geen gasaansluiting meer; voor het eerst bouwt WoonFriesland nu all electric woningen.  Zonnepanelen, een warmtepomp, een WTW en goede thermische isolatie zorgen ervoor dat de woningen zeer energiezuinig worden. De hoge luchtdichtheid, die Friso met haar betoncasco’s realiseert, dragen hier nog eens extra aan bij.

Rekening houden met bewoners

Om de huidige bewoners te betrekken bij de nieuwe plannen heeft WoonFriesland in 2016 en 2017 verschillende informatieavonden georganiseerd. Vervolgens zijn individuele gesprekken met de huurders gevoerd over de plannen en hun woonwensen. Uiteindelijk stemde een meerderheid in met de plannen. Ook HuurdersBelangenVereniging Heerenveen gaf een positief advies op basis van de gevoerde procedure. Bijna de helft van de bewoners keert straks terug naar de nieuwbouw. Zij zijn betrokken bij onder meer de indeling van de woning. Ook is er voor de nieuwbouw gekozen voor boorpalen, in plaats van heipalen. Daarmee blijft de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt. De nieuwbouw wordt ook aangegrepen om drainage aan te leggen. De eerste woningen worden naar verwachting in de zomer van 2019 opgeleverd.