• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso Bouwgroep doneert aan KWF

13 maanden geleden. 
Op vrijdag 11 januari heeft Erik Zeilstra, namens Friso Bouwgroep een cheque van € 2.000,= overhandigd aan Ytina Schot en Harrie Boonstra, bestuursleden van KWF SudWest Fryslân. Het geld zal gebruikt worden voor onderzoek naar het genezen van kanker.
 

Friso draagt graag een steentje bij

 
Elk jaar doneert Friso Bouwgroep aan een goed doel of enkele goede doelen. Dit jaar heeft de directie van Friso besloten om € 2.000,= te doneren aan het KWF. Jaarlijks worden veel mensen in Nederland getroffen door kanker.” Helaas hebben wij ook dit jaar weer gezien hoe deze ziekte ingrijpt in de levens van onze medewerkers en relaties. Hoewel kanker vaak goed te genezen is, komt het helaas nog te vaak voor dat genezing niet meer mogelijk is. Onderzoek blijft noodzakelijk en daarom geven wij het KWF graag een steuntje in de rug”, aldus de directie van Friso.
 

Geld voor onderzoek

 
Het geld dat het KWF ontvangt wordt goed besteed: “De giften die wij krijgen en het geld dat we ophalen met onder andere collectes, wordt voornamelijk besteed aan het bekostigen van onderzoek naar manieren om kanker te genezen.” De afdeling SúdWest Fryslân van het KWF houdt zich met name bezig met het organiseren van de collectes binnen de gemeente. “Na de herindeling is de gemeente enorm in omvang toegenomen. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat in elke kern van de gemeente een collecte gehouden wordt. Veelal wordt dit lokaal geregeld, maar wij zorgen ervoor dat dit goed gecoördineerd gebeurt,” licht Harrie het werk van het bestuur toe. “Je ziet dat veel collectanten al aardig op leeftijd raken. Het is dan ook van groot belang dat we nieuwe collectanten krijgen. Daar gaat onze aandacht op dit moment naar uit.”
 

Meer weten over het KWF

 
Meer weten over het werk van de KWF of jezelf aanmelden als collectant? Je leest er alles over op de site van het KWF of op de Facebookpagina van KWF Súdwest Fryslân