• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

De Witte Olifant bijna klaar voor eerste (boor)paal

7 maanden geleden. 

Medio november was het zover. De eerste concrete bouwbewegingen aan de Oostzijde van de Zaan in Zaandam waren een feit. Na de sloop (september 2017) heeft het project stilgelegen vanwege de bouwvergunning en de bezwaren. Inmiddels is de bouwvergunning verleend en is Aannemingsmaatschappij Friso volop gestart met de nieuwbouw. Op dit moment worden de nodige grondwerkzaamheden verricht en zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de fundering.

Voortgang bouw

Rond week 6/7 februari worden de eerste palen geboord, in plaats van geheid. Daarmee blijft de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt. Ook vindt er medio februari een kopersbijeenkomst plaats waarbij Frisoplan de kopers op de hoogte brengt van de bouwwerkzaamheden. Op dit moment zijn er nog vier kadewoningen beschikbaar, waarvan één onder optie. De rest van de woningen is verkocht. 

De Witte Olifant

Op de plek van de voormalige koek- en beschuitfabriek ‘De Witte Olifant’ wordt een blok van 9 kadewoningen en 8 appartementen gerealiseerd in een industrieel lint langs het water. De variatie in gevels zorgt ervoor dat elke woning een eigen identiteit krijgt. Hierdoor ontstaat een rustig maar gedifferentieerd beeld. Om de toekomstige bewoners optimaal van het Zaanzicht te laten genieten, krijgt elke woning een eigen buitenruimte: vlonder aan het water, balkon en/of dakterras. Deze buitenruimtes en de grote glaspartijen verbinden de Zaan met de woning.

Kadewoningen met eigen steiger

De woningen worden naar een ontwerp van NUNC architecten door projectontwikkelaar Frisoplan ontwikkeld. De indeling van de grondgebonden woningen, ook wel kadewoningen genoemd, is grotendeels bepaald. Maar kopers hebben veel vrijheid om de huizen anders in te delen zodat het helemaal aan hun eigen woonwensen voldoet. Op de begane grond komt de entree, een grote woonkeuken en bergruimte. Iedere de kadewoning beschikt over een grote steiger aan de Zaan. Op de eerste verdieping is een open ruimte met grote ramen met prachtig uitzicht over de Zaan. Op de tweede verdieping komen in de basis twee slaapkamers en de badkamer. Op de derde verdieping is het mogelijk om bijvoorbeeld nog een derde slaapkamer te realiseren met toegang tot het dakterras. Op dit moment zijn er nog vier kadewoning beschikbaar waarvan één onder optie.

Appartementen en penthouses

Aan de noordzijde van het plan worden diverse appartementen gerealiseerd, verdeeld over vier bouwlagen. Op de bovenste verdieping komen twee ruime 'penthouses' met dakterras, uiteraard ook weer met de neus richting de Zaan. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.

Wil je meer weten? Ga voor meer informatie over de woningen naar de website van De Witte Olifant www.dewitteolifantzaandam.nl