• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Woningverbetering Schiermonnikoog van start

9 maanden geleden. 

In opdracht van WoonFriesland is Friso Totaalbouw gestart met de modernisering en verduurzaming van 41 woningen op Schiermonnikoog. Voor WoonFriesland ligt de focus voor deze renovatie op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming. 

Investeren in kwaliteit en duurzaamheid

WoonFriesland vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk huurders profiteren van de investeringen op kwaliteit en duurzaamheid. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van de huurders. Per project is gekozen voor maatwerk, zodat de komende jaren iedere woning de kwaliteitsverbetering krijgt die nodig is. Zo worden er op Schiermonnikoog energetische maatregelen getroffen en wordt de basisuitrusting aangepakt. Daarnaast worden er diverse asbestherstelwerkzaamheden uitgevoerd. De woningen blijven tijdens de renovatie bewoond. 

De werkzaamheden

In 2018 hebben deze huurwoningen een schilderbeurt gehad en is het glaswerk (HR++) vernieuwd. De basiswerkzaamheden bestaan nu uit het moderniseren van de badkamers, toiletten en keukens. Daarnaast worden de meterkasten vervangen. De energetische maatregelen bestaan uit het vervangen van de dakramen, de cv-ketel, beglazing en het aanbrengen van gevel- en vloerisolatie en zonnepanelen. Ook wordt er planmatig onderhoud gepleegd aan het metsel- en voegwerk en het schilderwerk. 
 
Bij de houten woningen  worden de bestaande houten buitenwanden vervangen door onderhoudsvrije platen in dezelfde kleur. Deze platen krijgen een houtmotief. De betimmering aan de buitenkant van de dakkapellen en de windveren maken plaats voor kunststof. 
 

Informeren huurders 

Van tevoren bezocht Friso samen met WoonFriesland de huurders thuis. Tijdens dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat wat er gedaan wordt en op welk moment het werk gebeurt. Ook is er aandacht voor hoe de bewoners zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden. 
 
Het werk vindt volgens planning plaats tot en met mei 2019.