• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Innovatieve isolatie bij verduurzaming woning Lochem

2 maanden geleden. 

Bij de grootschalige verbouw van een herenhuis in Lochem heeft Friso Oost BV een innovatieve manier van isoleren toegepast. Het plafond is gestuct met Aero-Therm. Deze isolatielaag is slechts 1 millimeter dik en isoleert net zo goed als een pakket steenwol van 70 tot 100 mm. 

Verduurzamen herenhuis

In Lochem verbouwt Friso Oost een herenhuis. Bij de grootschalige verbouwing speelt ook verduurzaming een rol. Friso Oost is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve oplossing. In dit herenhuis was een haast onoplosbare koudebrug in het plafond van het bestaande gebouw. Ruimte om te isoleren met traditionele producten was er niet. Daarom is er gekozen voor Aero-therm. Deze innovatieve manier van isoleren past nagenoeg overal; het is immers maar 1 mm dik. Aero-therm is een millimeter dikke isolerend werkende coatinglaag die de vakmannen van Friso Oost zelf hebben aangebracht.
 
 

Dunne isolatie plafond

 
De isolatie is als het ware aan het plafond gestuct. De woning in Lochem is de eerste woning waar het isoleren met Aero-Therm is toegepast. Aero-therm kan niet alleen op plafonds, maar ook op wanden toegepast worden. De isolatiewaarde van Aero-therm is vergelijkbaar met 70 tot 100 mm steenwol. Dit nieuwe isolatiemateriaal is perfect geschikt voor het isoleren op plekken waar traditionele isolatie niet kan worden toegepast.
 

Verduurzamen doen we samen

 
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Herbert Reerink van Friso Oost. Hij is bereikbaar via telefoonnummer  0545 - 29 18 42 of via verduurzamedoenwesamen@frisobouwgroep.nl